Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopter prăbuşit în Grecia, nou bilanț: Un român și un moldovean, în stare critică; Pilotul român și un grec - teferi și nevătămați
WhatsApp
Două persoane au fost rănite grav, în timp ce alte două au fost salvate după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Marea Egee miercuri după-amiază, în timp ce participa la o operaţiune de stingere a unui incendiu forestier pe insula Samos, potrivit unui nou bilanţ al pompierilor, relatează AFP.

'Toţi membrii echipajului au fost reperaţi, doi dintre ei teferi şi nevătămaţi şi ceilalţi doi inconştienţi', se arată într-un comunicat al pompierilor difuzat miercuri seară.

Pilotul român al elicopterului bombardier cu apă a fost primul găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă la scurt timp după accidentul survenit miercuri după-amiaza.

Pilotul român și un grec - teferi și nevătămați

 

Apoi autorităţile au reperat în apă alţi doi membri ai echipajului inconştienţi, un român şi un moldovean, a căror stare este calificată drept 'critică', potrivit autorităţilor.

'Au fost spitalizaţi şi eforturile de resuscitare sunt în desfăşurare', a declarat pentru AFP o responsabilă a biroului de presă al gărzilor de coastă.

Cel de-al patrulea membru al echipajului, un grec, dat iniţial dispărut, a fost descoperit în cele din urmă teafăr şi nevătămat lângă o plajă de pe insula Samos miercuri seară, au indicat gărzile de coastă.

Elicopter prăbuşit în Grecia, nou bilanț

 

Potrivit primelor informaţii transmise de televiziunea publică Ert, accidentul s-a produs în timp ce elicopterul se alimenta cu apă de mare pentru a stinge un incendiu forestier în insula Samos, care s-a declanşat în jurul orei 14.00 (11.00 GMT).

Un total de trei elicoptere şi cinci bombardiere cu apă, alături de circa 50 de pompieri au început să lupte cu flăcările miercuri după-amiază. Însă după lăsarea nopţii, doar pompierii au putut rămâne la faţa locului pentru a încerca să ţină incendiul sub control, avioanele şi elicopterele putând opera doar ziua. Un vânt foarte puternic de peste 7 pe scara Beaufort (care are în total 13 grade) a suflat în regiune, în timp ce temperatura a atins aproape 30 de grade Celsius.

Un român și un moldovean, în stare critică

 

Pentru a-şi întări mijloacele de combatere a incendiilor după focurile devastatoare de anul trecut care s-au soldat cu trei morţi şi au devastat 130.000 de hectare, guvernul grec a solicitat, în cadrul Mecanismului european de protecţie civilă, partenerilor săi europeni să desfăşoare preventiv în această vară pompieri din mai multe state membre.

Astfel, de la 1 iulie, 250 de pompieri români, francezi, germani, bulgari, finlandezi şi norvegieni au început să fie desfăşuraţi succesiv în întreaga ţară. Zeci de incendii mici şi medii de pădure s-au declanşat în ultimele săptămâni în Grecia, alimentate de rafale puternice de vânt şi temperaturi de peste 30 de grade Celsius fără a provoca însă victime până acum, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel