Tinerii se rănesc acum și mituiesc oficiali în încercarea de a evita să participe la turul guvernamental pe Muntele Paektu. care este emblema națională a Coreei de Nord și locul oficial de naștere al lui Kim Jong-il, tatăl actualului lider.
O vizită este menită să insufle tinerilor "spiritul revoluționar Paektu", dar acum regimul se luptă să ocupe locuri în tururile sale.
Mulți se tem de răniri, un tur de la jumătatea lunii ianuarie provocând "un număr mare de cazuri de degerături", potrivit ziarului Daily NK din Coreea de Sud.
Și pentru a înrăutăți situația, studenții trebuie să suporte singuri costurile, plătind uniformele, mâncarea și orice tratament medical de care ajung să aibă nevoie.
Un tânăr din orașul estic Hamhung s-ar fi aruncat pe scări după ce a obținut un loc într-o vizită Paektu, hotărând că preferă să facă o excursie la spital.
"Anul trecut, aproximativ 60% dintre persoanele recomandate de diverse organizații au refuzat să participe, invocând probleme de familie sau de sănătate", a declarat o sursă pentru Daily NK.
"Anul acesta, și mai multe persoane evită tururile. Este destul de greu să îți câștigi existența, așa că nu există niciun motiv să își folosească banii proprii pentru a urca pe muntele Paektu, unde temperatura medie scade până la minus 40 de grade."
Tinerii care fac excursia se plâng că sunt "torturați de vremea rece", dar nu primesc nicio compasiune.
Se pare că li se spune că "pentru tineri, lupta este neprețuită" și că "tinerii se maturizează atunci când le îngheață nasul și picioarele".
Propaganda nord-coreeană a subliniat deseori cât de greu este pelerinajul Paektu, publicând fotografii cu vizitatori care se luptă prin zăpadă împinși de fervoarea patriotică.
În ultimii ani, Pyongyang și-a dezvăluit în mod repetat îngrijorarea cu privire la lipsa de patriotism a tinerei sale generații.
Sursa Daily NK a declarat că oamenii obișnuiau să intre în panică dacă pierdeau turul Paektu, dar au fost de acord că "tinerii gândesc diferit în zilele noastre".
Greg Scarlatoiu, director al Comitetului pentru drepturile omului în Coreea de Nord, a declarat că știrea ar putea indica o lipsă tot mai mare de încredere în regim.
El a declarat: "Ziua de naștere a lui Kim Jong-il este 16 februarie, iar cea a lui Kim Jong-un este 8 ianuarie. Astfel, călătoriile de iarnă pe Muntele Paektu - muntele sfânt al tuturor coreenilor, pe care regimul familiei Kim îl revendică ca fiind al său - sunt esențiale pentru menținerea cultului familiei Kim.
În timp ce reprimă toate credințele religioase, în special creștinismul, regimul familiei Kim și-a creat propriul cult al personalității cvasi-religios. Excursia la Muntele Paektu este echivalentul Hajj în cultura musulmană sau un pelerinaj la Ierusalim, Betleem și "Betania de dincolo de Iordan" pentru creștini.
Dacă tinerii renunță într-adevăr la aceste excursii, acest lucru poate indica faptul că nord-coreenii își pierd credința în mitul genezei familiei Kim și în toate celelalte elemente ale cultului personalității.", potrivit Radio Free Asia
Muntele Paektu este cel mai înalt vârf din Coreea de Nord și se află la granița de nord cu China, dar este venerat și în Coreea de Sud.
Regimul afirmă că acesta este locul de naștere al lui Kim Jong-il și păstrează acolo o cabană modestă din bușteni unde se spune că s-a născut.
Potrivit propagandei, în noaptea nașterii sale, deasupra locuinței au apărut două curcubee și o nouă stea a strălucit pe cer.
Dar documentele sovietice sugerează că s-a născut cu adevărat în exilul rusesc, în 1941, și că i s-a dat numele Iuri Irsenovici Kim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News