Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elena Udrea, primul mesaj din penitenciar 
WhatsApp
Elena Udrea a transmis un prim mesaj după ce a fost încarcerată în penitenciarul Târgșor. 

Mesajul a fost transmis prin intermediul iubitului său, Adrian Alexandrov. Acesta spune că Udrea are încredere că va fi scoasă din închisoare și spune că cel mai greu i se pare că nu-și poate vedea fiica. Decizia lor a fost ca fiica să nu o vadă pe Elena Udrea prin geamul prin care se poate comunica la penitenciar. 

"Are încredere că se poate corecta la recurs condamnarea ei, care repet, a fost una abuzivă. Momentan e ok, rezistă și se pregătește pentru ziua de poimâine. Îi e greu că nu poate să-și vadă copilul și nu o pot aduce aici pentru că discuția se poartă printr-un geam și ar fi o dramă pentru un copil să-și vadă copilul în modul acesta" a declarat Adrian Alexandrov la prima vizită pe care a făcut-o Elenei Udrea în penitenciar. 

Elena Udrea va executa șase ani de închisoare la penitenciarul Târgșor

 

Elena Udrea a fost dusă, joi seară, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde va ispăşi o condamnare de şase ani de închisoare, primită în dosarul "Gala Bute".

Ea a fost adusă în România pe la Vama Giurgiu, de unde a fost transportată de lucrătorii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) la unitatea de detenţie.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat, miercuri, să suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea, transmite AFP.

În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul "Gala Bute".

Judecătorii din Bulgaria au emis decizie definitivă pentru extrădarea Elenei Udrea



Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea şi extrădarea în România, decizia fiind definitivă.

Udrea a fost condamnată definitiv pentru fapte de corupţie în iunie 2018, când se afla în Costa Rica. Recursul său în anulare a fost respins în 7 aprilie, iar în prezent se află în curs o altă cale de atac extraordinară împotriva sentinţei. La aceeaşi dată, autorităţile române au emis pe numele ei un mandat de arestare, reaminteşte un comunicat al CEDO. Udrea a fost arestată în aceeaşi zi în Bulgaria, în timp ce încerca să ajungă în Grecia, a mai reţinut instanţa de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justiţia bulgară, iar ca urmare Udrea a sesizat marţi CEDO, solicitând suspendarea de urgenţă a executării mandatului european de către autorităţile din Bulgaria. Ea a cerut totodată să nu fie extrădată în România.

Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România. Ea a afirmat şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistraţii europeni, care "au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii", a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel