Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șeful Jandarmeriei, la DNA: „Sunt nevinovat!”
WhatsApp
Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, s-a prezentat joi la sediul DNA într-un dosar în care este suspect că și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat ilegal zeci de mii de lei. El spune că nu și-a luat avocat că e nevinovat.
Sursa foto: captură Antena 3

„Nu mi-am luat avocat, pentru că, îÎn opinia mea, sunt nevinovat. Sunt aspecte tehnice pe care le va clarifica domnul procuror de caz”, a spus Bogdan Enescu la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă este cazul să-și dea demisia, el a spus că “sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”.

Dosarul a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

În luna iulie au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi - colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea - și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei.

Bogdan Enescu a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române în decembrie 2019 şi vine din poziţia de inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov, funcţie ocupată din ianuarie 2013. Enescu are 46 de ani, este licenţiat în drept şi are două masterate. Potrivit CV-ului său, a ocupat mai multe funcţii de-a lungul anilor, de la şef birou resurse umane la şef de stat major şi inspector-şef.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel