Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șef din Jandarmerie, trimis în judecată de DIICOT pentru camătă și delapidare
WhatsApp
Comandantul unei unități de Jandarmerie din București, dar și subordonați ai acestuia, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzați de camătă și delapidare.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit unui comunicat al DIICOT, patru persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, complicitate la camătă, delapidare în formă continuată și complicitate la delapidare în formă continuată.

Conform procurorilor, începând cu anul 2011, „comandantul U.M. 0260 – Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu gradul de colonel, folosindu-se de influența pe care o exercita asupra unor subordonați, uzând în mod nelegal de prerogativele funcției sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă”. Grupul a fost constituit cu scopul de săvârşire în mod repetat, printre altele, a unor infracţiuni de camătă, dar și delapidare.

„Beneficiarii împrumuturilor cu dobândă, acordate în afara cadrului legal erau, în general, subordonați ai inculpatului C.M. sau persoane din cercul său relațional, iar sumele împrumutate erau cuprinse între câteva sute de euro și câteva mii, uneori chiar și zeci de mii, dobânda impusă fiind între 10 și 20%, în funcție de sumă”, arată procurorii DIICOT.

Subordonați puși să fure combustibil

 

De asemenea, comandantul ar fi dispus în mod repetat unor subordonați să-și însușească importante cantități de combustibil de la stația de carburant a parcului auto al unității, combustibil scos ilegal din unitate și transportat în alte locații, de unde era predat acestuia sau altor membri ai grupului infracțional.

Deşi existenţa acestui grup infracţional organizat, cât şi faptele săvârşite de membrii acestuia, au fost aduse de mai mulți lucrători ai Jandarmeriei şi la cunoştinţa unui comisar şef, angajat al fostului Departament de Informaţii şi Protecţie Internă, acesta nu a luat măsuri. „Mai mult decât atât, acesta a sprijinit în mod constant şi conştient activităţile infracţionale derulate de către inculpatul C.M., acordându-i atât protecţia necesară, cât şi consilierea în unele situaţii”, mai arată procurorii.

„La momentul constituirii, scopul grupului infracțional organizat a fost acela de săvârșire a unor infracțiuni de camătă, pentru ca, ulterior, începând cu anul 2015, acesta să cunoască o diversificare a sferei ariei de preocupare prin extinderea acesteia în direcția săvârșirii unor infracțiuni de delapidare, în formă continuată, activitate derulată în perioada noiembrie 2015 – iulie 2017”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului București, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel