Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
E mai scump să intri la Peleș decât la Versailles. Dan Negru: "O spun cu amărăciune"
WhatsApp
Dan Negru a postat un clip pe TikTok în care spune că este mai scump să intri la Castelul Peleș decât la Palatul Versailles. 
Biletul la Castelul Peleș este mai scump decât la Palatul Versailles

"Asta e castelul Peleș din Sinaia și dacă vrei să-l vizitezi trebuie să plătești 150 de lei dacă ești adult și 37 de lei dacă ești copil. Dacă vrei să intri la Versailles, palatul regilor Franței de lângă Paris, plătești mai puțin, 21 de euro, adică vreo 104 lei. E mai ieftin să vezi Versailles-ul decât Peleșul, deși despre regii Franței, despre istoria Franței învață toți copiii de pe planeta asta, despre istoria regilor României învățăm doar noi.

Și dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, păi măcar gardul să-l repari. Uite, ăsta e gardul de pe drumul principal care duce spre Peleș", spune Dan Negru.

"Despre Imperiul Roman învață toți copiii planetei la școală, despre regii României doar ai noștrii"

 

Dan Negru spune că țări cu o istorie mult mai impresionantă decât a noastră nu taxează atât de mult. 

"Vă mai dau un preț. Dacă vrei să vezi castelul Sant'Angelo din Roma, plătești 17 euro. Aici la Peleș e dublu, 30 de euro. Despre istoria Imperiului Roman și despre împărații, Imperiului Roman învață toți copiii planetei la școală, despre regii României doar ai noștrii.

Dar aici la Peleș trebuie să ai grijă de copiii tăi, dacă nu îi ții de mână, ia uite, haț, i-ai pierdut în prepastie. Un copil se poate prăbuși acolo în prepastie. Așa arată gardul. O spun cu amărăciune, l-am cunoscut pe majestatea sa, regele Mihai, am cunoscut-o și pe regina Ana, dar după ei, regalitatea a dat-o-n gard. De mult. Ăsta-i gardul", mai spune Negru. 

@dannegruoficial

Cum am ajuns mai scumpi decât alții? Cum a ajuns Peleşul mai scump decât Versailles? Și cum nu suntem in stare sa reparam un gard deși încasăm mai mult decât Versailles?

♬ sunet original - Dan Negru

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel