Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După ce au vizitat România, doi canadieni au încercat să facă acasă mici, sarmale și papanași. A ieșit un dezastru! – VIDEO
WhatsApp
Steve și Ivona, doi canadieni care au călătorit în zeci de țări, au fost impresionați cel mai mult de România. Pe parcursul celor 2 vizite pe care le-au efectuat în țara noastră, cei doi canadieni au fost cel mai tare impresionați de ospitalitatea oamenilor și de mâncare. Atât de mult le-a plăcut mâncarea românească încât au încercat să recreeze preparate tradiționale românești acasă, în Canada. Vezi ce a ieșit.
Doi canadieni au făcut acasă mici, sarmale și papanași (Foto: captură clip Youtube)

După ce au vizitat România și s-au îndrăgostit iremediabil de țara noastră, doi canadieni au încercat să pregătească acasă trei feluri tradiționale de mâncare românească. Astfel, ei au preparat mici, sarmale și papanași. Rezultatul? Un semi-dezastru! Trebuie însă apreciați pentru efort, mai ales că au promovat frumusețile României în multe clipuri.

Întâi, cei doi au pregătit carnea de mici, folosind un mix de condimente deja preparat.

„Ce cadou mai bun pentru soția mea, pentru petrecerea de mâine, ar putea fi decât cea mai bună mâncare de pe pământ? Așa că astăzi vom facem mici. O luăm pe calea mai ușoară și folosim un premix, dar pe spatele pachetului veți observa scris în limba română, ceea ce înseamnă că aceștia sunt cât se poate de autentici.

Îi mulțumim mult lui Andrei, care ne-a dat aceste pachete în Arad, când ne-am întâlnit cu el. Pe pachet scrie să se adauge 50 de mililitri de apă, dar noi știm rețeta adevărată. Vom pune ingredientul secret. Și acesta este berea în loc de apă”, spune Steve.  

După ce au făcut amestecul, a venit momentul să formeze pasta de mici în forma bine cunoscută.

„Acum.. partea distractivă. Iei carnea, faci micii. Am mâinile acoperite cu ulei. Cred că e bine”. 

Cei doi canadieni au făcut și sarmale

 

„Credeți sau nu, frumoasa Ivona și-a fermentat propria varză, chiar de ziua ei. Iar acum încearcă să facă sarmale pentru prima dată în viața ei pentru a continua sărbătoarea noastră românească”, spune Steve.

Cât de încrezătoare ești că vor ieși?

Va fi prima dată când fac sarmale de la zero. În momentul de față 90%”, spune Ivona.

Cei doi s-au distrat de minune în momentul în care au rulat sarmalele, treabă migăloasă.

„Da. O, da. Începe să arate foarte bine. Și nu pot să cred că o să le rulezi când carnea e încă crudă. Aș fi presupus că trebuie să gătești carnea înainte să le rulezi. Dar 100% din gătitul cărnii se va întâmpla când sunt deja rulate în cuptor (...) Bună treabă, Steve. Destul de distractiv, nu? Cum îți place asta? Frumos.”

Munca la sarmale s-a dovedit destul de obositoare, iar pe Steve l-au apucat durerile de mâini.

„Mi-au obosit mâinile. Tocmai am rulat sarmale timp de o oră. Bună treabă! A durat mult timp. Deocamdată o lăsăm aici și apoi așteptăm să sosească oaspeții. Bună treabă!”.

Papanașii au ieșit un dezastru

 

Dacă la mici și sarmale cei doi s-au descurcat decent, papanașii au ieșit un dezastru. După ce au sărbătorit cu mâncare românească apreciată de toți oaspeții de la masă, a doua zi, Steve și Ivona au vrut să facă și papanași.

„Acum este a doua zi și vom mânca ceva desert la prânz. Să încercăm. Problema pe care o avem este că aluatul nostru pare un pic apos.

Cred că primul pas din rețetă a fost să eliminăm apa din brânza de vaci și nu știam exact cum să facem asta. Nu am știut exact cum. Adică aluatul nostru a devenit prea apos, apoi am adăugat mai multă făină pentru a-l lega și poate că nu va fi amestecul potrivit.

Adică arată bine și miroase bine”, spune Steve, în timp ce încearcă să prăjească aluatul de papanași.

Din păcate pentru ei, rezultatul nu este deloc unul grozav.

„Poate că nu e cel mai frumos pe care l-am văzut vreodată, dar arată bine, nu? Ce spui, mamă? Sper că interiorul este gătit. Ar putea fi niște aluat crud înăuntru. E o surpriză. Nici nu-mi dau seama. Nu arată așa de rău”.

Până la urmă, își fac curaj și încearcă aluatul prăjit, cu smântână și dulceață pe care îl numesc papanași.

„Hai să încercăm măcar. Sos alb care este frișcă și smântână și are niște gem de afine. Destul de bun.  Trebuie să mai lucrăm puțin la formă, dar gustul este bun. Exteriorul este crocant, iar interiorul este frumos, moale și cald. E greu să pui aluatul în forma potrivită în ulei. În primul rând, ca să fiu corect, cred că a fost un pic lichid. Trebuie să fie mai dens. Data viitoare o vom face mai bine”, spune Steve.

Deși imaginile nu fac deloc cinste celebrului desert, iar micii arată puțin diferit față de cei din România, efortul celor doi canadieni trebuie apreciat 100%, mai ales că au promovat intens țara noastră în fața celor peste 350.000 de abonați ai canalului lor de YouTube.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel