Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dreptate pentru un cioban român ucis. Fiul criminalului a dezvăluit toate detaliile: „Intenționez să declar un omor”
WhatsApp
Într-o investigație desfășurată de carabinierii din Calabria, Italia, trei suspecți au fost implicați într-un caz cutremurător de crimă. Un tânăr cioban român, Ion Iacob, se presupune că a fost ucis după ce ar fi luat la bătaie vinovații, iar apoi a fost călcat cu o dubă și îngropat într-un câmp.
Decizie istorică în Italia: Surorile unei românce, ucisă într-un accident de mașină, vor primi despăgubiri chiar dacă locuiesc în România/ Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Un colaborator al justiției a jucat un rol crucial în dezvăluirea acestui caz, oferind informații care au condus la identificarea locului unde a fost ascuns cadavrul românului. Acesta a făcut declarații detaliate privind implicarea tatălui său, Assunto Natale Megna, a socrului său, Pantaleone Valarioti și a unui alt suspect, Gaetano Navarra, în această crimă îngrozitoare.

„Socrul meu m-a luat cu el la locul unde a fost îngropat străinul, pentru a verifica dacă nu l-au dezgropat cumva câinii vagabonzi”, a declarat colaboratorul italian, Pasquale Megna, cunoștința criminalilor, conform presei străine.

Potrivit relatărilor, motivele crimei par să fie legate de un incident între victima, Ion Iacob, și socrul lui Megna. Românul ar fi fost mustrat de către socrul lui Megna pentru o greșeală în gestionarea turmei de oi. Ca urmare a mustrării, bărbatul ar fi fost atacat violent de către Iacob, suferind o rană la cap atât de gravă încât și-ar fi pierdut conștiința.

Apoi, cel de-al treilea criminal implicat, Gaetano Navarra, l-ar fi călcat cu o dubă pe român, după care trupul acestuia ar fi fost ascuns sub fân de către cei trei. Ulterior, carabinierii au intervenit în caz, iar tatăl lui Megna și un alt suspect, Pantaleone Valarioti, au fost implicați în investigație pentru dispariția lui Iacob.

Ancheta a scos la iveală că Gaetano Navarra și Pantaleone Valarioti sunt acuzați de complicitate la omor calificat, în timp ce tatăl lui Megna este acuzat de suprimarea și ascunderea cadavrului. 

 

Declarația italianului care a dezvăluit toate detaliile despre moartea românului

 

„Intenționez să declar un omor în care sunt implicați tatăl meu și socrul meu, alături de o altă persoană numită Gaetano Navarra, în legătură cu ascunderea unui cadavru.

Sunt în măsură să identific locul unde a fost ascuns, deși acolo era o pădure care între timp a fost tăiată. Este vorba despre un eveniment din 26 iunie 2008, iar victima este un român al cărui nume nu îl cunosc. 

Ajuns la socrul meu, am văzut că avea o rană la cap de unde sângera și mi-a explicat că un român care lucra pentru el amestecase oile din turmă și prin urmare l-a mustrat.

Străinul l-a lovit pe socrul meu cu un baston atât de tare încât l-a făcut să-și piardă cunoștința.

L-am întrebat unde este românul și socrul meu mi-a răspuns că intervenise unchiul Gaetano Navarra care l-a lovit cu duba și corpul a fost acoperit cu fân și îngropat.

Tatăl meu și Pasquale Valerioti au fost chemați de carabinierii din Filandari pentru dispariția românului, dar au declarat că nu știau nimic de el.

Ulterior, socrul meu m-a luat cu el la locul unde a fost îngropat străinul, pentru a verifica dacă nu l-au dezgropat cumva câinii vagabonzi.”, spune acesta.

Căutările pentru cadavrul lui Ion Iacob continuă, în speranța de a găsi rămășițele acestuia și de a aduce făptașii în fața justiției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel