Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drama unei românce cu spitalele din România: Fiica ei a hotărât să se mute din țară după tragedie
WhatsApp
O tânără din Timișoara care a plecat să lucreze în Anglia, la o fermă de mere, a dezvăluit drama pe care mama ei, bolnavă de cancer, a trăit-o în spitalele din România. 
Drama unei românce cu spitalele din România: Fiica ei a hotărât să se mute din țară după tragedie / Foto: TikTok

Ana Tofei, acum stabilită în Spania, a povestit într-un articol despre experiența traumatică prin care a trecut familia ei din cauza sistemului medical românesc, conform Anunțul UK.

Ana a relatat cu durere cum, cu patru ani înainte ca mama ei să moară, au mers împreună la spital pentru a continua tratamentul cu chimioterapie. Doctorița care o trata pe mama sa i-a spus în față: „Degeaba mai vii aici, pentru că o să mori oricum”.

Această declarație crudă și lipsită de empatie a lăsat o amprentă adâncă asupra Anei. „Mă gândesc că dacă mama ar fi fost tratată în altă țară, poate ar fi trăit și azi,” a spus tânăra.

Această experiență a fost unul dintre motivele principale pentru care Ana nu și-a mai văzut viitorul în România. Sistemul medical din țară, care ar trebui să ofere sprijin și tratament pacienților, a fost perceput de Ana și familia ei ca fiind dezumanizant și ineficient.

„Am pățit același lucru la doctorul Negru, tot din Timișoara. Totală lipsă de empatie cu pacienții și cu familiile lor, dar milog și umil când este vorba de strângere de fonduri pentru spital.”, scrie o persoană.

 

După terminarea facultății, Ana a decis să își încerce norocul în străinătate

 

În Anglia, a lucrat la ferma de mere Old Parsonage din Cobham, Kent, pe perioada sezonului de cules. Viața nu a fost ușoară pentru tânăra ambițioasă, care locuia într-o rulotă și lucra câte 11 ore pe zi pentru un salariu de 2.000 de lire pe lună. În paralel, a continuat să își urmeze studiile, fiind studenta Erasmus la o facultate din Valencia, unde a urmat cursuri online după începutul pandemiei.

Ana a găsit în Spania un nou început. Stabilindu-se aici, ea și-a reconstruit viața, departe de sistemul care i-a făcut atât de mult rău mamei sale. Povestea Anei este un exemplu grăitor al dificultăților cu care se confruntă mulți români în fața unui sistem medical suprasolicitat și, uneori, lipsit de umanitate.

Ana Tofei speră că povestea ei va contribui la conștientizarea problemelor și, poate, la schimbări care să prevină suferințele altor familii în viitor. Drama trăită de Ana și mama ei este, din păcate, reflectarea unei realități dure cu care se confruntă multe familii din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel