Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dosar Tăriceanu. DECIZIE de ultimă oră a Senatului. Ce se întâmplă cu procurorii DNA
WhatsApp
Senatul a decis ca raportul în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu să fie amânat din nou.

Senatorul PSD Robert Cazanciunc a anunțat marți, la Parlament, faptul că procurorii DNA vor fi chemați la Comisia Juridică din Senat pentru a da explicații cu privire la dosarul în care este implicat Călin-Popescu Tăriceanu.

Raportul în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost amânat din nou, așadar președintele Senatului scapă încă o dată de începerea urmării penale. 

Senatorul Cazanciuc a menţionat că o invitaţie similară nu a mai fost formulată de Comisia juridică în ultimii doi ani, de când conduce această comisie.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu consideră că această propunere, avansată de reprezentanţii PSD din Comisia juridică, reprezintă o "tergiversare" a soluţionării solicitării DNA în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă comisia a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două şedinţe în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cererii a DNA de încuviinţare pentru începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu, astfel încât senatorii să aibă timp să studieze dosarul, care are are 73 de volume.

Pe 4 aprilie, Tăriceanu declara că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA în cazul său, menţionând că este dispus, în orice moment, să prezinte în plen punctul său de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel