Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump face un miting electoral chiar în locul unde era să fie asasinat 
WhatsApp
Donald Trump se întoarce la Butler, locul unde a fost atins de un glonț în ureche. 

Fostul președinte american Donald Trump, candidat din partea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024, a anunțat miercuri că va participa la un nou miting electoral pe 5 octombrie în Butler, Pennsylvania. Evenimentul are o semnificație aparte, deoarece în aceeași locație, pe 13 iulie, a avut loc o tentativă de asasinat împotriva lui Trump, transmite dpa.

În incidentul din vară, un tânăr pe nume Thomas Matthew Crooks a urcat pe o clădire cu o pușcă semiautomată și a tras mai multe focuri în direcția fostului președinte. Trump a suferit o rană ușoară la urechea dreaptă, însă incidentul s-a soldat cu moartea unui spectator și rănirea gravă a altor persoane. Crooks a fost împușcat mortal de forțele de securitate.

Echipa de campanie a lui Trump a anunțat că fostul președinte dorește să comemoreze victimele incidentului tragic și să mulțumească serviciilor de securitate și de urgență pentru eforturile lor în gestionarea situației. Mitingul de la Butler este văzut ca un moment de recunoaștere a curajului și sacrificiilor făcute pentru protecția lui Trump și a celor prezenți.

În încercarea sa de a reveni la Casa Albă, Trump va concura împotriva vicepreședintei Kamala Harris, candidata Partidului Democrat pentru alegerile din 5 noiembrie.

A doua încercare de asasinat asupra lui Donald Trump

 

Între timp, o a doua tentativă de asasinat asupra fostului președinte a ieșit recent la iveală. Ryan Routh, un bărbat de 58 de ani, a fost arestat în Florida după ce a încercat să se apropie de Trump, care se afla pe terenul său de golf, pe 15 septembrie. Agenții Serviciului Secret l-au detectat și l-au pus pe fugă înainte ca acesta să își poată îndrepta arma spre Trump. Routh a fost reținut la scurt timp după incident.

Potrivit documentelor făcute publice de procuratură, într-o scrisoare găsită într-o cutie lăsată la casa unei cunoștințe, Routh și-a exprimat dorința de a-l asasina pe Trump. În scrisoarea adresată "lumii", el a recunoscut că a eșuat în tentativa sa și a oferit o recompensă de 150.000 de dolari pentru oricine ar reuși să ducă la îndeplinire planul. Routh îl acuza pe Trump pentru haosul din Orientul Mijlociu, menționând decizia unilaterală a fostului președinte de a retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul în 2018.

Routh urmează să fie prezentat în fața unui tribunal din West Palm Beach, unde luni va avea loc o audiere privind continuarea detenției sale. Ancheta în acest caz este în desfășurare, iar autoritățile caută să stabilească toate detaliile legate de planurile sale și motivele din spatele acțiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel