Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi tineri români, arestați după ce au dat zeci de lovituri în cimitirele din Germania
WhatsApp
Cei doi români, de 19 și 21 de ani, se află în spatele gratiilor, fiind suspectați de furt calificat în bandă. Potrivit poliției, până acum au fost înregistrate peste 70 de cazuri în regiune.

După un număr mare de furturi din cimitirele din regiune, oamenii legii au obținut primele succese de investigație. După cum a informat astăzi sediul central al poliției din Ingolstadt, din Bavaria Superioară Nord, doi bărbați în vârstă de 19 și 21 de ani, suspectați de comiterea infracțiunii, au fost arestați săptămâna trecută. Din ordinul procuraturii, cei doi români au fost aduși în fața unui magistrat, fiind suspectați de furt în grup în formă continuată. Cei doi suspecți se află acum în arest preventiv. Bolurile, printre altele, fuseseră furate în ultima vreme, în repetate rânduri, din morminte.

Din primele săptămâni ale lunii februarie, a avut loc "o creștere masivă a furturilor din cimitire în Regiunea 10", potrivit comunicatului de astăzi al Direcției de Poliție din Bavaria Superioară Nord. Am raportat acest lucru de mai multe ori; mai multe morminte au fost atacate și la Gottesacker, în orașul Pfaffenhofen. În special - așa cum a rezumat acum poliția - bolurile funerare din alamă de înaltă calitate au devenit bunurile furate râvnite de infractori. În total, anchetatorii au înregistrat până în prezent peste 70 de cazuri de furturi de metale neferoase din locurile de înmormântare din regiune.

Doi tineri români, arestați după ce au dat zeci de lovituri în cimitirele din Germania

 

Prin urmare, departamentul de investigații penale din Ingolstadt a preluat conducerea anchetei sub supravegherea procuraturii din Ingolstadt și de atunci lucrează intensiv la rezolvarea furturilor în bandă. Săptămâna trecută, ofițerii de la grupul de investigații "Capula" (EG) înființat în acest scop i-au arestat pe cei doi români menționați, care se află acum în spatele gratiilor în calitate de suspecți. Cu toate acestea, ancheta este încă în curs de desfășurare, după cum s-a subliniat astăzi. Departamentul de Investigații Criminale din Ingolstadt solicită informații în acest sens la numărul de telefon (08 41) 93 4 3 3 0.

Eventualii martori sunt rugați să raporteze orice observație care ar putea avea legătură cu furturile din cimitire la secția de poliție locală, potrivit comunicatului de presă al sediului poliției din Bavaria Superioară Nord. Secția de poliție din Pfaffenhofen poate fi contactată la numărul de telefon (0 84 41) 80 95 0, iar secția de poliție din Geisenfeld la numărul de telefon (0 84 52) 72 00. Alte posibile victime sunt, de asemenea, rugate să contacteze poliția și să raporteze furturile.

............................

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel