Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români condamnați la închisoare, în America. Bărbații sunt acuzați de fraude bancare și furt de identitate
WhatsApp
Doi cetățeni români au fost condamnați, ieri, la închisoare federală în SUA. Bărbații sunt acuzați de fraudă bancară. Cei doi români au folosit carduri de credit și de debit contrafăcute pentru a retrage bani de la băncile locale, a anunțat procurorul în exercițiu Scott Erik Asphaug.
O mare bancă din Europa Centrală și de Est se retrage din România: Își vinde subsidiara către Banca Transilvania / bancomat furat din banca

Ciprian S., în vârstă de 35 de ani, din România, a fost condamnat la 48 de luni de închisoare federală și la alți cinci ani de eliberare supravegheată. Românul a fost obligat să restituie peste 27.000 de dolari. Conform instanței, Ciprian S. este un skimmer cu carduri de credit. În aprilie 2018, el a fost arestat în New York după ce a folosit carduri false pentru a retrage numerar de la un bancomat. După ce a fost arestat, în camera sa de hotel, polițiștii au găsit aproape 100 de carduri de debit false și trei dispozitive de falsificare. Ulterior, el a fost pus sub acuzare de un juriu din New York, fiind acuzat de peste 200 de fraude bancare. Instanța din New York a emis un mandat de arestare în august 2018, scrie justice.gov.

 

Românii au acționat și în Oregon

 

După ce a fost acuzat la New York, Ciprian S. s-a mutat în Oregon. Pe 16 martie 2019, Ciprian S. și un complice, Gabriel T., în vârstă de 51 de ani, de asemenea, din România, au instalat un skimmer pentru cardul de credit pe un bancomat din Rivermark Community Credit Union din Newberg, Oregon. Mai târziu, cei doi au eliminat dispozitivul pentru a obține informații despre conturile furate și codurile, deteriorând bancomatul. În același timp, cei doi români au instalat dispozitive de skimming pe alte ATM-uri din zonă.

Românii au folosit informațiile despre contul furat pentru a produce carduri de credit și de debit contrafăcute și pentru a retrage numerar de la bancomatele locale. Pe 27 aprilie 2019, ofițerii din cadrul Biroului de Poliție din Portland i-au arestat pe Ciprian S. și Gabriel T., după ce au fost prinși manipulând un bancomat IBEW Credit Union pe SE Washington Street din Portland. Ofițerii au confiscat mai multe carduri bancare contrafăcute și un dispozitiv de skimming. În timp ce se afla în Oregon, S. a furat cel puțin 354 de coduri de cont.

 

Ce acuzații au adus jurații celor doi români

 

La 24 iulie 2019, juriul federal din Portland i-a acuzat pe S. și T. de fraudă bancară, fraudarea dispozitivelor de acces contrafăcute, deținerea ilegală de echipamente de fabricare a dispozitivelor și furt de identitate. La 29 iulie 2020, S. a pledat vinovat pentru acuzația de fraudă bancară și furt de identitate.  

La 4 noiembrie 2020, și T. a pledat vinovat pentru aceleași acuzații. El a fost condamnat la 17 februarie 2021 la 42 de luni de închisoare federală și la cinci ani de eliberare supravegheată. Acest caz a fost elucidat de Biroul de Investigațiile de securitate internă (HSI) și de Biroul de poliție din Portland. Urmărirea penală a fost executată de Quinn P. Harrington, asistent procuror american pentru districtul Oregon.

"Clonarea cardurilor bancare se face când anumite dispozitive sunt instalate ilegal pe bancomate sau pompe de combustibil pentru a capta informațiile de pe contului bancar și codurile PIN ale deținătorilor de carduri.  Infractorii folosesc datele furate pentru a clona carduri de debit sau de credit, cu care ulterior sustrag banii din conturile victimelor. Consumatorii sunt încurajați să privească cu atenție bancomatele și terminalele POS înainte de a le utiliza. Dacă observați operațiuni de manipulare sau ceva neobișnuit la bancomate, nu utilizați aparatul. Vă rugăm să contactați imediat instituția financiară și poliția", au transmis reprezentanții Poliției Federale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel