Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi bărbați, arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi şi constituirea unui grup infracţional organizat
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Suceava au desfășurat o acţiune de prindere în flagrant a doi cetăţeni cu preocupări pe linia traficului de migranţi.   
Sursa Politia de Frontiera

Potrivit Poliției de Frontieră, în urma verificărilor, cei doi inculpați sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Astfel, procurorii au reţinut că, începând cu luna noiembrie a acestui an, cei doi, ambii cu dublă cetăţenie ucraineano-română, împreună cu alţi cetăţeni ucraineni, au constituit un grup infracţional organizat şi au acţionat împreună şi în mod coordonat în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obţine beneficii financiare substanţiale.

 

Inculpații, prinși în flagrant când transportau cinci migranți

 

,,În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 04.11.2021 - 27.11.2021, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, membrii grupării au preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat un număr de 24 migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care au pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona verde.

La data de 26.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și polițiști de frontieră din cadrul STPF Suceava au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au preluat din zona graniței de stat româno-ucrainene un număr de 5 migranți pe care i-au transportat, ulterior, pe raza municipiului Rădăuți".

Astfel, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

În ceea ce îi privește pe cei cinci migranți, aceștia au fost predați autorităților de frontiera ucrainene, informează Poliția de Frontieră.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel