Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DIICOT a destructurat un grup online cu peste 4.000 de membri, implicat în vânzarea de droguri. Sunt inclusiv minori printre clienți
WhatsApp
Autoritățile judiciare au destructurat o rețea de traficanți de droguri care opera prin intermediul unui grup online cu peste 4.000 de membri.    
DIICOT descoperă un grup online cu peste 4.000 de membri, implicat în vânzarea de droguri. Sunt inclusiv minori printre clienți / Foto: Poliția Română

"La data de 25 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Craiova, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, pun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, în două cauze privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc", anunţă, joi, Poliţia Română şi DIICOT.

Grup online cu peste 4.000 de membri creat pentru intermedierea vânzării de droguri, inclusiv minorilor

Conform surselor citate, începând cu anul 2022, mai multe persoane au utilizat o aplicație criptată de comunicare pentru a crea un grup online cu peste 4.000 de membri. Scopul acestui grup era de a facilita legătura între dealerii de droguri și consumatori, inclusiv minori, prin intermediul cărora droguri de risc și mare risc au fost comercializate în mod repetat.

Mai multe persoane urmează să fie aduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova.

 

Procurorii DIICOT și polițiștii din Timișoara efectuează percheziții la proxeneți și traficanți de droguri din vestul țării

 

Joi, procurorii DIICOT și polițiștii din Timișoara desfășoară 13 percheziții la mai multe persoane din Arad și Timiș, suspectate că, în ultimii doi ani, au forțat 11 femei să se prostitueze în două saloane de masaj și că le-au furnizat droguri clienților acestora.

Joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, în colaborare cu polițiștii din cadrul B.C.C.O. Timișoara, desfășoară 13 percheziții domiciliare în județele Arad și Timiș. Aceste acțiuni au loc în cadrul unei operațiuni cu scopul de a dezarticula două grupări infracționale organizate specializate în proxenetism și efectuarea ilegală de operațiuni cu substanțe cu potențial psihoactiv. Grupările respective au acționat în zona de vest a României.

„În cauză s-a reţinut că, în perioada iunie 2021 - mai 2023, sub paravanul a patru societăţi comerciale, au fost constituite două grupuri infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de proxenetism, în variantele înlesnirii practicării prostituţiei şi tragerii de foloase materiale de pe urma practicării prostituţiei de către un număr de 11 persoane de sex feminin. Activitatea a fost desfăşurată în cadrul a două saloane de masaj erotic, unde au fost distribuite substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, clienţilor celor două stabilimente”, transmite DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel