Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Diana Șoșoacă a ajuns în presa din Germania. Jurnaliștii nemți spun cine câștigă după decizie
WhatsApp
Cazul Dianei Șoșoacă a ajuns în presa din Germania. 

Jurnaliștii din Germania spun că Marcel Ciolacu ar fi principalul beneficiar al acestei decizii. 

Iată traducerea articolului:

"Curtea Constituțională a retras-o pe europarlamentara extremistă Diana Șoșoacă din cursa prezidențială în urma unei hotărâri fără precedent. Curtea a declarat candidatura sa invalidă. Această decizie a fost posibilă după ce termenul limită pentru depunerea candidaturilor a expirat, iar Curtea a trebuit să se pronunțe asupra mai multor contestații depuse împotriva diferiților candidați – respingând toate plângerile, cu excepția celei împotriva candidaturii lui Șoșoacă.

Verdictul, pronunțat de cinci judecători constituționali numiți de PSD, îi servește în special candidatului PSD, Marcel Ciolacu, care speră la o confruntare în turul doi cu liderul AUR, George Simion, susținătorii lui Șoșoacă fiind acum așteptați să îl sprijine pe acesta din urmă, relatează publicația ADZ News. 

Atacurile opoziției

 

PNL și opoziția au reacționat cu indignare: Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că „o cortină roșie de fier” a căzut și că într-o democrație doar alegătorii au dreptul să sancționeze un candidat la prezidențiale – și asta la urne.

Elena Lasconi, președinta USR, a afirmat că, evident, „visul lui Ciolacu devine realitate”.

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR), a spus că „toți suntem împotriva retoricii extremiste, pro-ruse și anti-europene a lui Șoșoacă”, însă se întreabă dacă acestea sunt „motive constituționale” pentru a-i interzice candidatura la prezidențiale. În același timp, premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut Curții Constituționale să facă publică de urgență motivarea deciziei.

Șoșoacă a reacționat vehement, acuzând „americanii, evreii și UE” că au eliminat-o din cursă și a anunțat proteste împotriva deciziei Curții Constituționale, depunând în același timp o nouă candidatură la Biroul Electoral Central.

În cele din urmă și a doua candidatură a fost invalidată, de această dată de Biroul Electoral Central, pe motiv că Șoșoacă nu a mai depus și semnăturile aferente noii candidaturi, iar dosarul nu prezintă nici un fel de noutate fața de cel inițial. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel