Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dezastru provocat de vijelia puternică din Deva: acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt POZE
WhatsApp
Luni seara, orașul Deva a fost lovit de o vijelie puternică, care a cauzat pagube semnificative în mai multe zone ale orașului.

Un localnic a surprins în imagini dramatice momentul în care acoperișul unui bloc din zona Lido a fost smuls de vântul năprasnic și trântit la pământ. Această scenă a subliniat forța devastatoare a naturii, care a lăsat în urmă pagube însemnate și multă îngrijorare printre locuitorii orașului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, vântul extrem de puternic a provocat distrugerea mai multor acoperișuri și a rupt numeroși copaci care au căzut peste mașini și pe carosabil.

"Pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de Codul roșu de vijelie, ISU Hunedoara a dispus activarea grupei operative la nivelul inspectoratului, prealertarea la nivelul subunităților a unei ture de serviciu și ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătire a tehnicii din dotare. S-au înștiințat, de asemenea, autoritățile din cadrul unităților administrativ-teritoriale pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații de urgență, dar s-au anunțat și alte autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență", a declarat Lucian Morogan, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

 

2. -imagine fara descriere- (7f20d97f-59f5-4a13-b37e-c430bbc9cab1_49626800.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (6b3136bf-1e57-42af-a453-c7242dd37ad8_41747200.jpg)

 

În municipiul Deva, pagubele au fost deosebit de severe

 

Mai multe acoperișuri au fost smulse de pe blocuri, unele prăbușindu-se pe carosabil, trotuare și chiar pe o stație de carburant. Pompierii au intervenit prompt pentru a degaja copacii căzuți, care au blocat drumurile și au avariat vehiculele parcate. Acțiunile lor rapide au fost esențiale pentru a restabili circulația și a preveni accidentele suplimentare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică Cod roșu de vijelii pentru mai multe localități din județul Hunedoara, valabilă pentru luni seara. Aceasta a fost transmisă și prin sistemul Ro-Alert, alertând locuitorii asupra pericolelor iminente și recomandându-le să se adăpostească în locuri sigure.

Deși nu au fost raportate victime umane, pagubele materiale sunt considerabile, iar autoritățile locale continuă să evalueze amploarea acestora. Locuitorii Devei sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să urmeze indicațiile autorităților în cazul unor noi avertizări meteorologice. De asemenea, se recomandă evitarea zonelor afectate pentru a permite echipelor de intervenție să acționeze eficient și în siguranță.

 

4. -imagine fara descriere- (ccb2d5d3-4300-4839-8cf5-99643a313832_94469200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel