Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dezastru în Brăila, după o furtună puternică. 30 de copaci au căzut pe automobile, carosabil și cablurile electrice
WhatsApp
O furtună puternică cu grindină a făcut prăpad în oraşul Brăila. Zeci de copaci au căzut peste maşini, carosabil sau cabluri. Mai multe străzi au rămas fără curent electric.

Potrivit ISU Brăila, sunt cel puţin 25-30 de copaci căzuţi, 10 pe auto, 8 pe carosabil, sau pe cabluri şi clădiri. Situaţia este în dinamică şi nu sunt victime. Se intervine în mai multe zone pentru degajarea copacilor de pe carosabil. 

Priarul Marian Dragomir a anuntat, prin intermediul retelelor de socializare, că echipele Primăriei sunt pe teren pentru a îndepărta arborii căzuți, cerându-le brăilenilor să transmită locațiile unde s-au întâmplat astfel de situații, scrie debraila.ro. Și în satul Lacu-Sarat a fost înregistrat un copac căzut, care a rupt mai multe cabluri, lăsând în beznă două străzi. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

 

Brăila, sub COD GALBEN de ploi și vânt puternic

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de precipitații abundente și intensificări ale vântului pentru 27 de județe, printre care și Brăila, și o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori abundente pentru Carpații Meridionali și Orientali. Potrivit avertizării COD GALBEN, valabilă în intervalul 19 aprilie, ora 18:00 – 21 aprilie, ora 10:00, vor fi precipitații mai ales în sudul, centrul și estul țării, iar în după-amiază zilei de joi, 20 aprilie, și în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est.

La munte va continuă să ningă și se va depune strat de zăpadă. În restul țării va plouă, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova și pe arii mai restrânse în Maramureș, Transilvania și trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel