Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Dezastru ecologic" la Târgoviște. Râul Ialomiţa a devenit un râu de nămol, după decolmatarea barajului de la Pucioasa
WhatsApp
Râul Ialomiţa a devenit un râu de nămol în zona Târgoviştei, provoacă probleme sistemelor de irigaţii şi blochează canalele de aducţiune pentru lacurile din Târgovişte, a precizat, miercuri, într-o declaraţie de presă, primarul Daniel Cristian Stan.
Râul Ialomița, lângă Târgoviște

Edilul susţine că e un adevărat dezastru ecologic. Nămolul adus pe Ialomiţa în urma decolmatării barajului de la Pucioasa a blocat canalele de aducţiune pentru lacurile din Parcul Chindia şi din parcul de la Complexul Turistic de Nataţie şi a distrus culturile legumicultorilor din cartierul târgoviştean Matei Voievod, toate canalele de irigaţii fiind pline de mâl.

"În ultimele 10 zile, nu ştiu exact când a început să se producă lucrul acesta. Râul Ialomiţa a fost transformat într-un noroi mişcător. Se decolmatează barajul de la Pucioasa, cred. Nu am fost anunţaţi oficial de absolut nimic, dar tot ceea ce se scoate din barajul de la Pucioasa este deversat în aval şi blochează în municipiul Târgovişte tot ceea ce înseamnă priză la Iazul Morilor, prizele de alimentare cu apă pentru lacul din Parcul Chindia, pentru lacul de lângă Complexul Turistic de Nataţie şi, foarte important, toate canalele de irigaţii pentru cartierul Matei Voievod. Eu nu ştiu cine a luat această decizie şi de ce a luat-o", a afirmat primarul Târgoviştei, potrivit Agerpres.

El a precizat că a sesizat organele competente.

"Am sesizat toate instituţiile statului care pot avea atribuţii în domeniul acesta: Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu. Am sesizat şi Administraţia Bazinală Buzău, pentru că înţeleg că şi ei se ocupă de acest subiect şi o să vedem cine va suporta sau va repara toate prejudiciile. În momentul de faţă, pe toate canalele de aducţiune din Târgovişte avem mâl, nămol, cam jumătate de metru (...). Este incredibil ce s-a întâmplat. Sper să nu folosesc cuvinte mari, dar este un dezastru ecologic ce s-a întâmplat. Gândiţi-vă şi la fauna din zona aceasta, este distrusă toată. Absolut tot ce este aval de baraj este în momentul de faţă colmatat şi distrus. Vă rog să mergeţi să vedeţi cum este Ialomiţa în acest moment. Este scăzută şi este un nămol, este un râu de noroi în acest moment", a spus primarul Daniel Cristian Stan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel