Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deținutul învoit, care "a uitat" să mai revină la penitenciar a fost prins în stațiunea Olimp 
WhatsApp
Deținutul care tehnic devenise un evadat după ce nu s-a întors după permisie, a fost prins în stațiunea Olimp. 

Un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă, care nu s-a întors la timp după o învoire, a fost prins în stațiunea Olimp de polițiști și jandarmi.

Conform penitenciarului, deținutul Ivăncescu Gheorghe, 34 de ani, condamnat la 5 ani și 7 luni pentru conducerea fără permis a unui vehicul, a fost capturat seara, în stațiunea Olimp, în apropierea căii ferate. Acesta va fi reîncarcerat.

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a deschis un dosar penal.

"De asemenea, se va iniția procedura disciplinară pentru schimbarea regimului de detenție la unul de maximă siguranță, considerându-se un risc pentru penitenciar. Reiterăm că fapta este pedepsită conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani", se arată în comunicat.

Deținutul, în regim deschis, era așteptat să revină luni la ora 12:00 din permisia de 24 de ore.

"În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului unităţii, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Garda de Coastă Constanţa. Menţionăm că fapta se pedepseşte, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani", a informat conducerea Penitenciarului Poarta Albă, după ce Ivăncescu nu s-a întors la penitenciar la ora stabilită.


Un alt deținut evadase în luna iunie de la Poarta Albă

 

Într-un caz separat, un alt deținut a evadat la jumătatea lunii iunie de la Penitenciarul Poarta Albă, fiind prins ulterior de polițiști pe un câmp, lângă Autostrada A2, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Conform sursei citate, în jurul orei 18:25, bărbatul a fost localizat de un echipaj format din polițiști de la Poliția Municipiului Constanța - Secția 3 Poliție, Serviciul de Ordine și Siguranță Publică și jandarmi din Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanța, pe un câmp din apropierea Autostrăzii A2.

"Bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale ale polițiștilor, astfel că a fost necesar un foc de avertisment în plan vertical pentru imobilizarea sa", se precizează în comunicatul de presă al IPJ Constanța.

Acesta, în vârstă de 26 de ani, a evadat părăsind un punct de lucru de la Secția Exterioară Valu lui Traian a penitenciarului și se află acum în custodia poliției, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

 

 



 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel