Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Descinderi cu mascații la "mafia deșeurilor", în Sărulești. Localnic: "Din asta trăim!" 
WhatsApp
Poluarea care provine din arderea deșeurilor lovește Bucureștiul aproape zilnic. Miercuri au loc percheziții cu mascații la Sărulești-Sat, în județul Călărăși, la doar câțiva kilometri de granița cu Ilfovul și Bucureștiul. 
Descinderi cu mascații la "mafia deșeurilor", în Sărulești. Localnic: "Din asta trăim!" / Foto: Captura Youtube

Pentru că este și campanie electorală, acțiunea nu putea să se desfășoare decât avându-l în prim-plan pe ministrul Mediului, Mircea Fechet, înconjurat de forțe de ordine. A avut nevoie de protecție pentru că localnicii au părut foarte deranjați de această acțiune: "Din asta trăim! E doar fier" i-au strigat aceștia ministrului. 

În zonă au loc zilnic arderi ilegale: localnicii ard autoturisme întregi și alte bucăți provenite din diferite vehicule pentru a obține fierul pe care iau banii. De-a lungul timpului s-a vorbit despre faptul că în spatele acestor oameni ar fi politicieni și diverși oameni de afaceri interpuși, care câștigă zeci de milioane de euro anual din această afacere ilegală. Costurile de casare ar fi foarte ridicate dacă acestea s-ar face legal, astfel că o soluție este una foarte economică. Cei care ard aceste deșeuri rămân și ei cu o parte din bani. 

Arderile din Sărulești

 

Deocamdată în Sărluești-Sat, mulți locuitori trăiesc din această activitate. 

"Aici se întâmplă ce se întâmplă dintotdeauna. Ne aflăm în mijlocul unei comunități care așa își duce traiul. Mă aflu aici pentru a discuta cu acești oameni, pentru că este o problema socială în primul rând și apoi o problema de mediu pe care va trebui să o rezolvăm.Eu cred că putem să identificăm soluții împreună cu dânșii.,"  a spus ministrul PNL al Mediului Mircea Fechet.

Astfel de acțiuni la mafia deșeurilor nu au mai avut loc din vremea în care șef al Gărzii de Mediu era Octavian Berceanu, propus de USR și susținut de PNL, în perioada în care cele două partide formau o alianță. După plecarea lui Octavian Berceanu, astfel de acțiuni nu au mai existat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel