„Eu am studiat și ca medic chestiunea asta și din punct de vedere al legalității și a respectării drepturilor omului. Măsurarea temperaturii nu poate s-o facă decât un cadru medical. Nu poți să pui pe unul să măsoare temperatura, care n-are nicio specialitate medicală, nici măcar asistent medical nu e.
Eu am înțeles că prin termoscanare deja se accesează toate datele personale, deci e fără acordul persoanei. Nu se respectă legea care îți asigură dreptul la informații private. Înțeleg că prin termoscanare facială deja în momentul ăla autoritățile respective monitorizează într-un fel sau altul orice fel de persoană din România, pentru că îți ia datele", a declarat deputatul PSD, la Digi24.
Cătălin Rădulescu mai spune că temperatura ridicată nu este neapărat un indicator pentru COVID-19.
"Pe de altă parte, orice răceală o să-ți dea o temperatură mai mare fără să ai COVID. Nu trebuie să ai COVID ca să ai 37,3. Eu, de exemplu, am avut pneumonie la un moment dat, altă dată bronșită cronică și am făcut temperatură. Orice stare de gripă, viroză gripală îți dă temperatură peste 37 de grade".
Deputatul plusează şi susţine că măsura este de fapt o încălcare a drepturilor fundamentale.
"Ca să interzici intrarea într-o locație a unui om să facă cumpărături pentru că are 37 de grade iarăși este o prostie, deci este o încălcare a dreptului fundamental de mișcare.
Să vină cei de la o secție de Poliție să-l ridice și să-l ducă la spital iar este îngrădirea unui drept, pentru că cel puțin omul ăla trebuie să meargă acasă. Dar din ce am înțeles de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în momentul în care temperatura este peste 37,3 grade, prin termoscanare se anunță o secție de poliție care vine și te ridică.
Toate astea trei la un loc reprezintă niște încălcări grave. Nu poate să existe o autoritate care să mă urmărească pe mine fără să aibă niciun fel de motiv să știe în orice moment unde sunt, unde intru, de ce intru”, a precizat Rădulescu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News