Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deficit bugetar. Cîțu: "Avertismentele CE au fost ignorate de PSD"
WhatsApp
Raportul Comisiei Europene emis, vineri, prin care s-a declanșat procedura de deficit execesiv în cazul României arată, potrivit ministrului demis al Finanțelor, Florin Cîțu, "cum a distrus PSD economia ţării noastre în trei ani de zile".  
gov.ro

"Aceste informaţii erau deja ştiute şi nu s-a făcut nimic. E bine că a apărut acest raport astăzi (vineri – n.r.). Avertismentele date timp de trei ani de zile au fost ignorate de Guvernul PSD (...) Raportul arată clar cum a distrus PSD economia României în trei ani de zile. Dacă Guvernul PSD ar fi luat măsuri din 2017, nu am fi fost în această situaţie", a afirmat ministrul.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu a precizat dezechilibrele macroeconimice erau cunoscute de anul trecut.

"Raportul arată clar că intrăm pe o traiectorie de disciplină fiscală. Noi ne ţinem de această traiectorie", a precizat ministrul demis.

Florin Cîţu a explicat că măsurile luate în vederea scăderii deficitului sunt atât pe partea de venituri, cât şi pe partea de cheltuieli.

"Să vedem dacă şi pe simplificarea Codului Fiscal. Facem o evaluare a Codului Fiscal în acest moment", a anunţat ministrul demis al Finanţelor.

O decizie a Comisie Europene va fi luată cel mai devreme în martie

 

Cîţu a mai anunţat că o decizie a Comisiei Europene va fi luată cel mai devreme în martie, iar până atunci Ministerul de Finanţe va trimite observaţiile sale Comisiei.

"Comisia şi-ar fi dorit să revenim sub 3% în 2022. O ajustare mai devreme ar însemna un şoc negativ", a mai precizat Cîţu, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României. Executivul European a adoptat un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni

Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport.

"Raportul urmăreşte adoptarea de către România a unei strategii bugetare pentru perioada 2020-2022, care se estimează că va duce la un deficit public ce depăşeşte valoarea de referinţă de 3 % prevăzută de tratat pentru anii 2019, 2020 şi 2021", a anunţat Comisia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel