Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce nu a fost încă găsit Cristian Molnar. Specialiștii italieni au o teorie 
WhatsApp
Au trecut aproape două săptămâni de când Cristian Molnar a dispărut în apele râului Natisone, alături de cele două prietene ale sale, Bianca și Patrizia, de asemenea românce. 
Cristian Molnar, românul dispărut în Italia

Cele două românce, Bianca Doroș și Patrizia Cormoș au fost deja înmormântate în comuna natală din județul Satu-Mare. 

Trupul lui Cristian Molnar este căutat în continuare de echipele de voluntari și de personalul Protecției Civile din Italia.

Vremea rea a lovit însă din nou zona comunei Premiariacco, acolo unde s-a produs tragedia și complică operațiunea salvatorilor care îl caută de unsprezece zile pe Cristian Molnar , tânărul de 25 de ani luat de apele râului Natisone. 

Familia lui Cristian (părinții lui au sosit ieri din România și s-au alăturat fratelui său Petru Radu) încă mai speră la o minune. Dar echipele de salvare au o teorie: trupul lui Cristian nu ar fi găsit pentru că ar fi prins în defileul râului Natisone. 

Defileul râului Natisone, un loc foarte periculos și greu de ajuns

 

Este un defileu cu pereți verticali și foarte apropiați, iar adâncimea poate fi de până la șase metri. Este o caracteristică aparte a râului Natisone, care este greu de explorat, iar salvatorii au nevoie de sprijin aerian pentru a ajunge acolo.

„Este foarte riscant să ajungem în defileul râului Natisone, avem nevoie de sprijin pentru scafandri cu asistență continuă a elicopterului care vine în fiecare zi de la Veneția”, spune primarul din Premiariacco. 

Căutările continuă fără încetare dar acum se lovesc și de o prognoză de vreme rea pentru următoarele ore: ploi și furtuni care cu siguranță vor îngreuna căutările. Dacă vremea continuă să se înrăutățească, toate căutările vor fi suspendate temporar. 

Tragedia celor trei tineri români a fost cauzată tocmai de creșterea bruscă în volum a râului Natisone ale cărui ape, după cum am văzut, în cazul unor precipitații abundente se pot ridica chiar și cu câțiva metri într-un timp extrem de scurt. 

Între timp, continuă și ancheta desfășurată la Parchet. Luni a avut loc audierea pompierului care a încercat să-i salveze pe cei trei tineri înotând în râu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel