Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Popovici își donează echipamentul de la Jocurile Olimpice 2024 pentru a sprijini copiii cu nevoi speciale: „Există bătălii tăcute”
WhatsApp
David Popovici, campionul român la înot, continuă să impresioneze nu doar prin performanțele sale sportive, ci și prin gesturile umanitare: 100.000 de euro, suma necesară pentru a ajuta 11 copii dintr-un centru de plasament
David Popovici își donează echipamentul de la Jocurile Olimpice 2024 pentru a sprijini copiii cu nevoi speciale: „Există bătălii tăcute” / Foto: Facebook Raed Krishan

La doar 20 de ani, tânărul campion a luat o decizie profund emoționantă: să doneze echipamentul purtat pe podiumul Jocurilor Olimpice din 2024 pentru a sprijini construirea unei case familiale destinată copiilor cu nevoi speciale.

Popovici și-a propus să strângă peste 100.000 de euro, suma necesară pentru a ajuta 11 copii dintr-un centru de plasament din Sectorul 5 al Bucureștiului. Acești copii locuiesc în prezent în două apartamente mici și inadecvate pentru nevoile lor. Noua casă va fi un spațiu modern și adaptat nevoilor fiecăruia, aproape de școala pe care o frecventează.

„Donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor. Emoția de a fi pe podium la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea”, a declarat Popovici într-un comunicat de presă.

„Dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante, dar mai tăcute – care au un impact uriaș”, a adăugat el conform Antena 3 CNN.

 

Popovici își propune să strângă peste 100.000 de euro pentru construirea unei case familiale pentru 11 copii dintr-un centru de plasament

 

Pentru a atinge suma necesară construcției casei, sportivul a lansat un apel public, îndemnând la solidaritate. „E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minimum 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari organizației Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulți. Iar pentru asta, vă mulțumesc!”, a subliniat Popovici.

Acțiunea sa nu este singulară. În septembrie anul trecut, David Popovici și-a „donat ziua de naștere” pentru a sprijini cinci frați care riscau să ajungă în stradă. Gesturile sale constante de generozitate subliniază dorința de a face o diferență în viețile copiilor vulnerabili, oferindu-le șansa unui viitor mai bun.

David Popovici nu este doar un campion în bazinul de înot, ci și un model de empatie și implicare socială. Prin acțiunile sale, el demonstrează că adevăratele victorii nu se câștigă doar pe podium, ci și în inimile celor care au nevoie de ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel