Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Popovici a dezvăluit ce piesa românească a ascultat înainte de aurul olimpic: "Acest vers mă inspiră"
WhatsApp
David Popovici a spus ce piesa a ascultat înainte să devină campion olimpic. 

David Popovici a povestit că înainte de a obține medalia de aur olimpică pentru România a ascultat melodia "În jurul focului" de la Subcarpați. 

"Aș pune piesa pe care am ascultat-o fix înainte să intru în cursa din care am ieșit campion olimpic. E de la "Subcarpați" și se numește "În jurul focului". Nu prea obișnuiesc să ascult muzică înainte de probe, numai că pe asta am vrut să o ascult. Am avut foarte puține momente de liniște pentru că trebuia să mă grăbesc. Știi ce m-a inspirat foarte tare la piesa asta? E un vers al lui Bean de la Subcarpați unde spune 'mi-e jenă doar să cânt'. Și mie mi-e jenă doar să înot. Trebuie să fac ceva cu tot ce reușesc să obțin. Să țin doar pentru mine ar fi extrem de egoist," a spus David Popovici. 

Într-o carieră care a înflorit rapid, Popovici a devenit o adevărată stea a natației mondiale. Sportivul român a reușit să cucerească aurul la multiple campionate europene și mondiale. La doar 19 ani, el a intrat în istoria sportului românesc și mondial, stabilind noi recorduri la proba de 100 și 200 de metri liber.

Performanțele sale recente din competițiile internaționale au fost remarcabile. La Campionatul Mondial de la Budapesta, Popovici a stabilit un nou record mondial la 100 de metri liber și a devenit astfel cel mai rapid înotător din istorie la această probă.

De asemenea, David Popovici impresionează prin modestie și prin sfaturile pe care le dă tinerilor care ar vrea să se apuce de sport. În interviurile pe care le acordă, acesta a vorbit adesea despre sacrificiile și eforturile necesare pentru a ajunge la un asemenea nivel de performanță. El menționează des importanța disciplinei, a antrenamentului constant și meritul părinților care l-au susținut permanent. 

În jurul focului. Iată versurile piesei 

 

Eram soriți să apăramȘi ape și păduriȘi ne uităm neputincioșiCum pierdem din conturMă uit la cer și sper să amPutere și avântSă fac cu adevărat cevaMi-e jenă doar să cântPe-un picior de plaiPe-o gură de raiOamenii se zbatCa să aibă un traiCredeam că o să fim aceiCe vor muta și munțiDar generația noastră e plină de corupțiCredeam că lecția s-a învățatJuram să fim altfelJuram să nu dezamăgimJurai să fii modelPe-un picior de plaiPe-o gură de raiOamenii se zbatCa să aibă un traiPe-un picior de plaiPe-o gură de raiOamenii se zbatCa să aibă un trai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel