Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dana Gîrbovan și-a dat DEMISIA
WhatsApp
Dana Gîrbovan, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru Ministerul Justiției, a anunțat, în această dimineață, faptul că și-a dat demisia din magistratură.
Sursa foto: captură Antena 3

„In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata", a scris Gîrbovan pe pagina de Facebook.

CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiției, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Șerban Valeca la portofoliul Educație, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, au spus surse din PSD.

Deciziile vin după o ședință a social-democraților care a durat aproape trei ore. Inițial o variantă discutată la întrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat în Ministerul Educației, să preia conducerea instituției, însă PSD a revenit asupra hotărârii.

PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiției, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democrații au decis să o nominalizeze pe Dana Gîrbovan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel