"După ce ani de zile România a fost preponderent ţară de tranzit pentru traficul de fiinţe umane, acum este ea însăşi sursa. Reţelele de trafic îşi diversifică şi perfecţionează mijloacele, iar autorităţile rămân de prea multe ori inerte. Deşi presa şi Facebook-ul abundă de "experţi" pe justiţie, în afară de câteva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroică în prevenirea traficului şi protejarea victimelor acestora şi de câteva articole sporadice, în presă nu găsiţi mare lucru pe acest subiect. Dacă nu era drama de la Caracal, faptul că tinere sunt traficate de la vârste şocant de mici nu devenea mainstream", a scris Gîrbovan, vineri, pe Facebook.
Ea a precizat că traficul de persoane umane e o problemă globală, dar sunt ţări care luptă eficient cu acest flagel. Dana Gîrbovan oferă ca exemplu SUA.
"Departamentul de Stat al SUA vorbeşte în Raportul privind traficul de fiinţe umane în mod constant despre cei 3P, deveniţi 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane: prosecution, prevention, protection, partenership. Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrată pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care aş dori să le implementez la Ministerul Justiţiei şi motivul principal pentru care am acceptat în principiu propunerea", a adăugat Dana Gîrbovan.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News