Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dan Negru: "Orice străin vede hidoșenia asta când intră în București, prima oară". Foto
WhatsApp
Dan Negru a vorbit despre clădirea care se vede prima oară când ieși din Gara de Nord. Este vorba despre fostul hotel Dunărea, care a ajuns o ruină de foarte mulți ani. 

"Trec aproape săptămânal pe aici. Ruina asta este în centrul Bucureștiului: e fostul hotel Dunărea și imediat lângă este Gara de Nord. Orice străin care vine în București, iese din Gara de Nord și dă de dărăpănătura asta, de ruina asta. E de zeci de ani așa. Cât poate să coste statul român să pună un banner sau măcar o pânză ca să acopere hidoșenia? La câțiva pași de aici, la câteva străzi distanță este sediul Guvernului României. Deci orice străin care vine în București, în Capitala României, vede asta. Asta este prima clădire pe care o vezi cum ieși din Gara de Nord. De zeci de ani e așa. Ăsta e centrul Bucureștiului. Bucureștenii s-au obișnuit cu hidoșenia. Obișnuința e a doua natură. Uite, asta e obișnuința. Gata, plec că s-a făcut verde," a spus Dan Negru în timp ce se afla în mașină, lângă Gara de Nord din București. 

Hotelul Dunărea. De ce a ajuns o ruină?

 

Hotelul Dunărea a fost construit în perioada înfloritoare a Bucureștiului, în perioada interbelică, iar construcția a fost finalizată cu scurt timp înainte de intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial (1935-1940). Hotelul a avut 70 de camere dispuse pe șapte etaje. Chiar și după instaurarea regimului comunist, hotelul Dunărea a fost un reper important în București. La parterul hotelului a fost deschis celebrul magazin Sora, iar toți bucureștenii știau că este un loc de unde își pot cumpăra haine de calitate.

2. -imagine fara descriere- (hotel-dunarea-bucuresti.jpg)

Problema cu hotelul Dunărea a început imediat după cutremurul din 1977. Clădirea a fost avariată de seism, iar comuniștii nu l-au inclus pe lista clădirilor care trebuie reabilitate. Astfel, a rămas așa o perioadă îndelungată, iar apoi a venit Revoluția din 1989. Clădirea a rămas astfel nereabilitată, transformându-se încet, încet, într-o ruină. Hotelul Dunărea a ajuns în cele din urmă să fie retrocedat, iar omul de afaceri care îl deține a încercat să-l vândă însă nu a reușit din cauza crizei economice din 2008. Acum, acesta rămâne în continuare proprietate privată, însă nu se știe dacă se va reuși vreodată vânzarea și consolidarea lui. Miza o reprezintă poziționarea sa foarte bună și renumele căpătat în timp. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel