Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Dacă tu ești supărat că te-ai născut român…” – Textul care face înconjurul internetului. Are dreptate?
WhatsApp
Textul unui român care a călătorit în alte țări face înconjurul internetului. Potrivit acestuia, „ dacă tu ești supărat că te-ai născut român, nu cred c-o să te conving să-ți schimbi părerea”. Sau poate da.
Drapel România

Iată textul viralizat în mediul online:

„Știu, sunt mulți care se rușinează cu cetățenia lor românească, când merg în străinătate. Călătorind în jurul lumii, mi-am dat însă seama că nu-i deloc rău să fii român. Ba dimpotrivă. Relaxează-te și bucură-te de originile tale, oriunde mergi. Uite și câteva motive să faci asta:

-Ai un pașaport bun pe care scrie U.E. și n-ai probleme cu viza, aproape nicăieri. Dacă erai unul dintre cei 2,5 miliarde de chinezi sau indieni de pe pământ, ai fi măsurat cozile la ambasada în kilometri.

-Dacă într-o expediție prin junglă vei fi înconjurat de lighioane, o să te descurci, cu calm. Eșți pregătit de mic pentru astfel de situații, de când te alergau câinii prin cartier. Colegul tău japonez de expediție o să clacheze emoțional.

-Datorită climei de acasă, te adaptezi ușor și în locurile călduroase și în alea friguroase. Dacă erai norvegian și mergeai în Africa, te-ai fi înroșit ca un posterior de babuin, din prima zi. Dacă erai, în schimb, un african și mergeai în Norvegia(în situația absurdă în care primeai viza) ți-ar fi înghețat chiar și lucrul de care erai cel mai mândru.

-Călătoreșți ca turist, backpacker, explorator sau afacerist. Dacă ai fi fost somalez sau nord-coreean, ai fi călătorit doar ca refugiat.

-Vorbeșți binișor engleză și asta te ajută peste tot în lume. Chiar dacă n-ai fost studios la școală, ai prins limba lui Brad Pitt și Clint Eastwood, din filme. Dacă-ai fi fost ungur, spaniol sau italian, i-ai fi auzit pe băieții ăștia vorbind doar în limba ta.

-Mulți occidentali superficiali au o părere atât de proastă despre țara ta, încât n-ai cum să-i dezamăgeșți. Aproape orice vei face, le vei depăși așteptările. Dacă ai fi fost neamț și n-ai fi avut chiloții aranjați pe culori, erai deja o dezamăgire.

-Și într-un taxi din Argentina, și într-o cârciumă din Franța, și într-o discotecă din Thailanda vei putea spune des "This song is from my country." Dacă ai fi fost rus, n-ai fi știut să spui asta.

-Dacă te enervezi tare, poți să înjuri temeinic pe oricine, pe limba ta. Dacă ai fi fost englez, ai fi inacasat-o de la a doua silabă..."Fuck y..."

-Când te vei întoarce acasă, mama te va aștepta cu masa plină de bunătăți, cum numai ea știe să prepare. Dacă ai fi fost thailandez, mama putea să fie de fapt tata.

-În Orientul mijlociu localnicii te invită amabili la ei acasă, auzind că vii din România, o țară pe care o respectă. Dacă ai fi fost american, te-ar fi invitat oricum la ei acasă, dar nu-ți mai dădeau drumul decât pe recompensă.

-Dacă un dubios vrea să-ți dea curs mai bun că la banca, te prinzi repede că-i hoț. Dacă ai fi fost scandinav, aveai deja buzunarele goale.

Acum, dacă tu ești supărat că te-ai născut român, nu cred c-o să te conving să-ți schimbi părerea. Lamentează-te puțin, așteaptă viața viitoare și poate, cine știe, vei fi neamț. Sau poate congolez. Eu unul cred că doar o viață am și-n aia sunt român. Și nu e rău deloc”, este textul care circulă pe rețelele de socializare.

Deoarece s-a viralizat în mediul online, sursa zero s-a pierdut printre numeroasele distribuiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel