Se întâmplă uneori ca pur și simplu să nu mai știi ce să mai pregătești sau să nu ai cine știe ce ingrediente sofisticate în casă. Dacă ai în casă o ceapă mare, puțină făină și lapte, poți să pregătești în doar câteva minute cele mai gustoase inele de ceapă.
Nu credeai că ai putea prepara un aperitiv grozav cu atât de puține ingrediente? Descoperă rețeta mai jos.
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a face cele mai bune inele de ceapă:
- o ceapă mare, tăiată felii
- aproximativ o cană de făină
- o linguriță praf de copt
- o linguriță de sare
- un ou
- o cană de lapte
- trei sferturi de cană de pesmet
- sare și condimente după gust
- ulei de floare soarelui, pentru prăjit
Tăiem rondelele de ceapă și le punem deoparte. Într-un bol suficient de mare, se amestecă făina, praful de copt și sarea. Tăvălim feliile de ceapă în amestecul de făină până când sunt acoperite complet și le punem deoparte.
Cu ajutorul unei furculițe, amestecăm oul și laptele în amestecul de făină, paraf de copt și sare, apoi înmuiem inelele de ceapă în aluat. Lăsăm inele să se scurgă pe un grătar.
Răspândim pesmetul pe o farfurie sau într-un vas puțin adânc pentru a putea manevra totul mai ușor. Tăvalim inelele de ceapă prin pesmet pentru a le acoperi complet, apoi le scuturăm pentru ca excesul să dispară.
Trebuie să aveți grijă ca pesmetul să adere foarte bine.
Încingem uleiul bine. Putem folosi o friteuză, caz în care o setăm la 185°C, sau o tigaie mai adâncă.
Prăjim inelele de ceapă pe rând, timp de 2 până la 3 minute, până se rumenesc.
Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.
La final, inelele de ceapă se condimentează cu sare și se servesc.
Aceasta rețetă de inele de ceapă este grozavă atunci când ai musafiri. Mai mult, o puteți face împreună cu cei mici ca o activitate distractivă. În acest caz, bineînțeles că trebuie să aveți grijă la prăjire.
Poftă bună!
Ceapa are nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind un aliment bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. Are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.
Ceapa ajută la scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, deoarece eliberează oxid nitric în fluxul sanguin, ceea ce reduce rigiditatea vaselor de sânge, precum și tensiunea arterială. Și quercetina din compoziția cepei reduce acumularea plăcii în artere.
Cum ceapa conține vitaminele C și K, aceste două oferă beneficii pentru sănătatea osoasă. Vitamina C ajută la sintetizarea colagenului care menține oasele puternice, în timp ce vitamina K ajută organismul să utilizeze calciul necesar pentru menținerea densității osoase
Printre multiplele beneficii aduse de consumul de ceapă se numără și acela că ajută la creșterea imunității. Ceapa verde conține, de asemenea o cantitate importantă de vitamina C. Studiile au demonstrat că alimentele care conțin vitamina C, cum ar fi ceapa uscată sau ceapa verde, pot îmbunătăți funcția imună și pot preveni infecțiile.
Vezi și: Plăcintă sărată, cu mozzarella și șuncă. E moale și aromată, gata în doar 5 minute
--------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News