Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur în Italia. Premierul Conte a DEMISIONAT: "Matteo Salvini să RĂSPUNDĂ în fața justiției!" Ultimă oră
WhatsApp
Premierul Italiei, Giuseppe Conte, şi-a prezentat marţi demisia, înaintea unei moţiuni de cenzură generate de disensiunile din coaliţia guvernamentală, relatează site-ul agenţiei ANSA.

 Conte l-a atacat dur pe Matteo Salvini și spune că acesta trebuie să răspundă în fată justiției pentru legăturile cu Rusia. Totodată, Conte spune că reconstrucția europeană, care se află într-o fază critică, trebuie să continue, dar nu în acest mod. 

"La sfârșitul acestei dezbateri voi merge la președintele Republicii pentru a-mi prezenta demisia - „Criza UE nu răspunde cu suveranitate distructivă. Avem nevoie de un impuls reînnoit de responsabilitate asupra Europei," a spus premierul Italiei. 

Conte adaugă, în acest sens că „Matteo Salvini a demonstrat că urmează interesele personale și de partid". 

Liga Nordului, condusă de vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru de Interne, a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Giuseppe Conte în contextul disensiunilor cu partenerul de guvernare, Mişcarea Cinci Stele (populistă, antisistem), condusă de Luigi di Maio.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va decide, după consultări cu principalele partide, dacă va desemna un alt prim-ministru sau va convoca alegeri parlamentare anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel