Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur de suprafață, într-o zonă neobișnuită, în România, miercuri seară 
WhatsApp
Un cutremur de suprafață a avut loc în România, miercui seară. 
Cutremur de magnitudine medie în Calabria

Miercuri seara, la ora 19:07, un cutremur de suprafață cu magnitudinea 3 pe scara Richter a avut loc în Crișana, județul Satu Mare, conform informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, de intensitate II, s-a produs la o adâncime de 1,7 kilometri, în apropierea orașelor: 43 kilometri sud-vest de Satu Mare, 51 km nord-vest de Zalău, 66 km est de Debrecen, 66 km nord-est de Oradea, 79 km sud-est de Nyiregyhaza și 81 km vest de Baia Mare.

România este obișnuită cu cutremurele din zona Vrancea, acolo unde acestea au loc la o adâncime foarte mare. Acestea sunt și cele mai periculoase cutremure pentru țara noastră.

Cutremurul de miercuri seara din România

 

Acesta este al treilea cutremur înregistrat miercuri, după cele de la ora 8:44, în județul Buzău, cu magnitudinea 3,6 pe Richter, și de la ora 10:18, în județul Brașov, cu magnitudinea 2 pe Richter, la o adâncime de 5 kilometri.

De la începutul lunii iulie, în România s-au produs zece cutremure cu magnitudini între 2 și 3,4.

În acest an, cel mai puternic cutremur a fost înregistrat în județul Vrancea, pe 15 ianuarie, cu o magnitudine de 4,3, la o adâncime de 74 de kilometri. Anul trecut, pe 14 februarie, un seism de 5,7 s-a produs în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel