Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur de suprafață în Italia, urmat de mai multe replici. Seismul a fost resimțit de populație 
WhatsApp
Un cutremur de suprafață a avut loc în Italia, urmat de mai multe replici.
Cutremur de 3,9 magnitudine în Italia: a trezit oamenii din somn / Sursa - Pexels

Orașul Napoli din sudul Italiei a fost zguduit joi dimineață de un cutremur cu magnitudinea de 3,6, conform anunțului făcut de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), informează DPA.

Seismul a avut loc în jurul orei 8:10 AM (6:10 GMT), având epicentrul în zona vulcanică Campi Flegrei, situată la doar câțiva kilometri de centrul orașului, o zonă care a fost frecvent afectată de cutremure în ultimele luni.

Cutremur în Italia, 18 iulie 2024. Nu au fost victime

 

Departamentul italian de protecție civilă nu a raportat inițial răniți sau pagube majore.

Cutremurul a fost resimțit în Napoli și în alte orașe din apropiere, provocând panică printre locuitori. Seismul a fost urmat de câteva replici, simțite și ele de către oamenii din zonă.

Campi Flegrei, considerat cel mai mare super-vulcan activ din Europa, a fost afectat de numeroase cutremure de magnitudine mică în ultima perioadă.

În luna mai, regiunea a fost lovită de cele mai puternice seisme din ultimii 40 de ani, cel mai mare având o magnitudine de 4,4.

În urma acelor cutremure, guvernul de la Roma a implementat noi măsuri pentru reducerea riscului seismic și a anunțat planuri pentru o posibilă evacuare a zonei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel