Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, în Iran. Cel puţin cinci morţi
WhatsApp
Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter produs în sudul Iranului, informează Reuters şi AFP.

Cutremurul a avut loc într-o zonă situată la 100 de kilometri sud-vest de portul Bandar Abbas, potrivit Institutului Seismologic al Statelor Unite (USGS) şi la o adâncime de zece km, conform informaţiilor furnizate de Centrul Seismologic European Mediteranean.

Agenţia de presă statală IRNA a anunţat că au urmat alte două cutremure, cu magnitudinea de 6,3, respectiv 6,1 grade pe scara Richter. De asemenea, s-au înregistrat mai mult de 12 replici.

Din informaţiile transmise de televiziunea de stat şi de IRNA, seismul a afectat, în principal, provincia de coastă Hormozgan. Un număr de cel puţin 19 persoane au fost rănite, inclusiv în satul Sayeh Khosh din această provincie, unde cele cinci cadavre au fost recuperate de sub dărâmături. 12 persoane au fost spitalizate.

Situat la intersecţia mai multor plăci tectonice, Iranul este o zonă cu activitate seismică puternică.

Cel mai mortal seism din Iran a avut magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter şi s-a produs în 1990. 40.000 de persoane din nordul Iranului şi-au pierdut viaţa în urma acestui cutremur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel