Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuptorul murdar de grăsime arsă va fi ca nou: folosește trucul bunicii și uită de problemă
WhatsApp
Vara folosim cuptorul mai rar din cauza caniculei. În sezonul rece, cuptorul va fi folosit la prepararea rețetelor delicioase, de aceea  acum e cel mai bun moment pentru a-l curăța temeinic.

Din păcate, treburile casnice necesită mult timp, dar îngrijirea aparatelor electrocasnice este esențială pentru a vă asigura că funcționează bine. Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate în bucătărie, deoarece ne permite să pregătim preparate sănătoase și delicioase.

Pentru a face o curățare temeinică a acestui aparat electrocasnic, nu trebuie să neglijăm nicio componentă. Gândiți-vă, de exemplu, la cuptorul cu geam dublu care poate părea greu de curățat, dar un mic truc  îl poți face să strălucească.

Cuptorul cu microunde murdar - adevărată bombă cu ceas: milioane de bacterii pe masă. Iată cum să cureți bine acest electrocasnic

 

Înainte de a reveni la folosirea cuptorului zilnic, îl putem curăța temeinic pentru a îndepărta murdăria veche și grăsimea arsă. iile. Astăzi vă vom dezvălui cum să pregătiți un degresant natural eficient fără a folosi clasicul bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul nu lipsește niciodată din casă și gospodinele îl folosesc pentru curățarea și îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Totuși, dacă avem de-a face cu pete greu de îndepărtat, putem apela la un simplu remediu de-al bunicii.

Pentru a prepara acest degresant vom avea nevoie doar de 3 ingrediente cu proprietăți de extraordinare. Primul este oțetul, un produs folosit pentru a îndepărta grăsimea și reziduurile de grăsime. Al doilea este acidul citric pe care îl găsim cu ușurință în supermarketuri și magazine de articole de uz casnic. Și, în final, vom folosi cenușă de lemn. Bunicile noastre au folosit acest produs atât pentru albirea rufelor, cât și pentru a reda strălucirea unor suprafețe. Să vedem împreună cum să preparăm acest detergent și cum să îl folosim.

Cum se prepară și se folosește acest remediu natural

Combinăm într-un recipient o lingură de acid citric și una de cenușă de lemn. Adăugăm o jumătate de pahar de oțet de vin și amestecăm totul. Ceea ce vom obține va fi o pastă moale cu care vom degresa cuptorul. 

Trucuri grozave cu bicarbonat care te vor ajuta atunci când speli rufe. Cu siguranță vei înceta să cheltuiești pe produse scumpe

Punem o parte din această pastă pe un burete moale și să o aplicăm pe pereții interiori ai cuptorului cu mișcări circulare. Acest produs este eficient și pentru a curăța și rafturile cuptorului. Lăsăm produsul să acționeze câteva minute și îndepărtăm orice reziduu folosind o cârpă moale umezită cu apă. Acest remediu va îndepărta rapid incrustațiile și, de asemenea, mirosurile neplăcute din cauza reziduurilor de alimente arse.

 

BONUS. Curăță argintul acasă, mai bine decât orice bijutier: Trucuri pe care și bunica le folosea pentru a face argintăria să strălucească

 

Cum să cureți argintul acasă - cinci trucuri cu efecte dovedite. Aflați de ce se întunecă bijuteriile, cum să le albiți și cu ce nu trebuie să curățați argintul. 

Mulți bărbați și femei aleg să poarte bijuterii din argint - acest metal este mai economic decât aurul sau platina și se potrivește de minune cu orice stil de îmbrăcăminte. Dar, uneori, se întâmplă ca inelele și cerceii să devină mai întunecate. Iată cum să cureți argintul la domiciliu și să-i redai aspectul atractiv.

De ce se înnegrește argintul?


De cele mai multe ori, bijuteriile tale preferate își pierd aspectul original din cauza depozitării sau îngrijirii necorespunzătoare. Al doilea factor este sulful sau hidrogenul sulfurat, care poate da naștere unui strat negru fin de argint. Nu puteți evita acest lucru, deoarece hidrogenul sulfurat este prezent peste tot, chiar și în aer.

Uneori, motivul pentru întunecarea argintului poate fi chiar metalul de calitate scăzută - bijuteriile dintr-un material de proastă calitate se vor întuneca fără a fi expuse la factori de mediu agresivi. În plus, transpirația abundentă, contactul regulat cu detergenți sau substanțe chimice de uz casnic vă vor deteriora și ele bijuteriile din argint.

 

Curăță argintul acasă, mai bine decât orice bijutier

 


Dacă doriți să redați aspectul atrăgător al cerceilor, inelelor sau colierelor preferate, este indicat să urmați sfatul bunicii dumneavoastră. Aceste remedii au fost încercate și testate de ani de zile, așa că nu vei fi dezamăgit.

Cum să cureți argintul cu bicarbonat de sodiu și folie de aluminiu

Luați o cratiță, umpleți-o cu apă și puneți-o pe foc. Când dă în clocot, aruncați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și o bandă de folie de aluminiu. Apoi, coborâți imediat bijuteriile din argint pe care doriți să le curățați. Așteptați 15-20 de minute, apoi scoateți-l și clătiți-l sub jet de apă.

IMPORTANT: Nu puneți niciodată argintul odată cu bicarbonat de sodiu, deoarece acesta va lăsa zgârieturi și poate deteriora aspectul bijuteriilor dumneavoastră.

 

Cum să curățați argintul cu peroxid și amoniac

 

Nu folosiți niciodată peroxidul în mod nediluat pentru a curăța argintul, deoarece acesta poate decolora sau lăsa un reziduu tulbure pe bijuterii, în special dacă aliajul conține alte impurități. 

Pentru o procedură de curățare mai sigură, preparați o soluție amestecând în părți egale amoniac și peroxid, turnați-o într-un recipient și scufundați inelele, cerceii sau colierul timp de 20 de minute. Citeste mai multe AICI.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel