Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să sprijiniți și să calmați un copil în timpul războiului
WhatsApp
Este important să vă asigurați că copilul își cunoaște numele și prenumele, numele și prenumele părinților și ale adulților care îl însoțesc. Puneți în buzunarul copilului o foaie de hârtie cu datele dumneavoastră și ale copilului.
Cum să sprijiniți și să calmați un copil în timpul războiului

1. Vorbiți calm cu copilul dumneavoastră

 

Adultul care este cel mai calm ar trebui să vorbească cu copilul despre ceea ce se întâmplă. Este important să îi învățați pe adolescenți unde să caute informații verificate, să împărtășească sursele.

 

2. Fiți de încredere

 

Este necesar să îi spuneți copilului că veți face totul pentru a-l proteja pe el și pe voi înșivă de pericolul pe care armata ucraineană îl va respinge. Puteți îmbrățișa un copil până la adolescență. Adolescenții, pe de altă parte, pot percepe îmbrățișările ca pe o slăbiciune.

 

3. Jucați jocuri și faceți exerciții de liniștire cu copilul 

 

Delimitați în jurul dumneavoastră un "cerc de siguranță" - dintr-un fir de ață, de exemplu. Jucați jocuri de societate (dame, șah). Desenați. Jucați cuvinte, jocuri pe telefon, care implică percepția spațială (de exemplu, Tetris).

 

4. Mascați zgomotele înfricoșătoare cu ceva

 

Urletul sirenelor pune o povară specială pe canalul de percepție auditivă al copilului, așa că acesta trebuie "ocupat" cu ceva: ascultați muzică sau lăsați televizorul deschis.

 

5. Învățați-vă copilul reguli de siguranță

 

Îvățați copilul unde se poate întâlni cu dumneavoastră sau cu alte rude, unde să se ascundă în cazul în care se pierde comunicarea mobilă. Trebuie să îl sfătuiți să nu se certe cu adulții și să îi urmează pe cei responsabili de siguranță.

 

6. Încredințați-i copilului o sarcină responsabilă

 

Responsabilizați-l pe copil, de exemplu, instruiți-l să aibă grijă de jucărie. Cereți-i copilului să inventeze un basm despre un personaj, sau imaginați-vă că sunteți jurnalist și faceți un reportaj de la fața locului, și așa mai departe.

 

7. Cum să distrageți atenția copilului

 

Efectuați sarcini de rutină împreună cu copilul dumneavoastră. Glumiți cu el. Dați-i copilului băuturi calde, dați-i să mănânce ceva gustos. Porniți desene animate, seriale TV, spuneți basme, povești, citiți cu voce tare copiilor.

 

8. Permiteți-i copilului să elibereze ura și furia

 

Atât pentru adulți, cât și pentru copii, manifestarea furiei (ură, plânsete, strigăte) este o reacție sănătoasă. Puteți face acest lucru sub formă de joc. Folosiți jocul "Castorul rău", de exemplu, mai întâi inventați un animal rău și comportați-vă așa cum credeți că se poate comporta acest animal. Apoi, transformați-vă într-un animal bun. 

Lacrimile și plânsul sunt, de asemenea, normale în această situație, așa că lăsați copilul să plângă. După eliberarea emoțională, copilului îi va fi mai ușor să adoarmă.

 

9. În cazul unui atac de panică, efectuați exerciții

 

Frecați vârful nasului. Apăsați ușor pe globii oculari pe ambele părți. Întindeți limba cât mai mult posibil - ca și cum ați încerca să atingeți pieptul;
Puneți mâna pe stomac, la aproximativ 3 degete sub plexul solar, și bateți pe acest loc.

Priviți spre dreapta, fără să întoarceți capul - cât mai departe posibil, timp de 15-20 de secunde, apoi priviți drept, apoi priviți spre stânga - cât mai departe posibil, apoi din nou drept. Întindeți-vă pe spate și mișcați picioarele ca pe bicicletă. Frecați punctul dintre degetul patru și degetul mic - există un "punct de panică".

 

10. Cum să sprijiniți copilul în timpul evacuării

 

Prima etapă - este important să îi spuneți copilului că faceți tot posibilul pentru a fi în siguranță, că veți fi cu el tot timpul, că vor fi mulți copii și adulți;

ATENȚIE! În acest moment, este foarte important ca vocea dumneavoastră să sune ferm și încrezător.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel