Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să prepari peşte pe grătar fără să se lipească. Câteva trucuri care te salvează de la o cină dezastruoasă
WhatsApp
Dacă vrei să pregătești un pește perfect la grătar și să previi ca acesta să se lipească sau să se rupă, trebuie să știi câteva trucuri simple, care te vor ajuta să ai o cină perfectă.  
Cum să prepari peşte pe grătar fără să se lipească. Câteva trucuri care te salvează de la o cină dezastruoasă.

Peștele la grătar este unul dintre cele mai delicioase preparate de savurat acasă. Cu toate acestea, deși pare foarte simplu de făcut, peștele ne poate crea probleme la gătit, deoarece, de obicei, se lipește de grătar. Pielea se arde, fileul se rupe, iar aceste mici dezastre se  întâmplă de fiecare dată când facem pește la grătar. De ce?

Dacă vrei ca peștele să nu se lipească de grătar, trebuie să ții cont de mai mulți factori pentru a preveni ca peștele la grătar să fie distrus.  

Cinci trucuri geniale și rapide, pentru un cuptor mereu curat, degresat și parfumat. Ai nevoie doar de 5 minute de efort

1. Alege un grătar bun pentru pește

De cele mai multe ori, principalul motiv pentru care peștele se lipește de grătar este acesta că nu este proaspăt sau nu folosești grătarul potrivit. Prin urmare, atunci când cumpărați un grătar, alegeți-l pe cel care are o suprafață antiaderentă sau de ceramică, deoarece reduc considerabil probabilitatea ca peștele sau alte alimente să se lipească de suprafața lor. În plus, grătarul trebuie păstrat în stare perfectă.

Verificați din când în când tigăile și grătarele, pentru a vă asigura că sunt în stare bună și amintiți-vă că aceste articole de bucătărie tind să-și piardă din calități odată cu folosirea și îngrijirea necorespunzătoare. În plus, o îngrijire bună este esențială pentru menținerea grătarului și obținerea unui pește perfect.

 

Trucul cu care scăpăm rapid de mirosul de mucegai din dulapuri. Aveți nevoie de un ingredient pe care îl folosiți mereu în bucătărie

2. Încinge foarte bine grătarul 

Deși la început poate părea că are efectul opus, fierul foarte fierbinte ajută ca peștele să absoarbă mult mai puțin ulei și să se etanșeze aproape imediat. În rezultat veți obține un pește bine gătit, cu care îi veți cuceri pe toți membrii familiei.

Pentru a acest lucru, trebuie doar să vă asigurați că grătarul are o temperatură bună înainte de a pune peștele. La fel verificați ca grătarul să nu aibă urme de ulei ars sau exces de ulei sau grăsime, întrucât ar putea intra în interiorul peștelui să-l umezească excesiv, făcându-l să se rupă.

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate fantastice în doar 3 minute!

3. Adăugați puțină făină sau sare pe grătar

Ambele ingrediente sunt excelente pentru a preveni lipirea peștelui la grătar. În plus, adaugă peștelui o notă unică și delicioasă. 

Adaugă pe grătar o cantitate generoasă, dar nu excesivă, de sare grunjoasă, înainte de a pune peștele pe grătar. Acest lucru creează un fel de peliculă de protecție în jurul cărnii peștelui, împiedică lipirea acesteia.

Pe de altă parte, făina este responsabilă pentru reducerea absorbției uleiului de pește în cazul gătirii acestuia pe grătarul uns. În plus, făina îi oferă o notă crocantă. Trebuie doar să usuci foarte bine bucata de pește și să o treci prin făină scuturând excesul înainte de a o pune pe grătar. Deși nu este necesar să folosești ou sau pesmet, poți trece peștele print-un  ou bătut, prin făină sau pesmet, pentru un rezultat mai crocant.

 

Nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte! Trucuri pentru curățare care te vor ajuta să o păstrezi într-o stare perfectă

 

5. Uscați foarte bine peștele

După cum am spus, umiditatea este inamicul peștelui, cel puțin atunci când vine vorba de grătar. Din acest motiv, este esențial să-l uscați foarte bine înainte de a-l găti.

În cazul în care peștele este înghețat, trebuie să-l dezgheți complet înainte de a-l găti și, chiar înainte de a-l pune pe foc, să absorbi excesul de lichid cu ajutorul unui șervețel de bucătărie.

Dacă, în schimb, peștele este proaspăt, trebuie doar să usuci bucata înainte de a o pune pe grătar cu un prosop de bucătărie.  În orice caz, important este că nu mai rămână apă pentru ca peștele să nu se lipească de metal.

Pentru a prelungi durata de viață utilă a grătarului de ceramică, evitați să folosiți ustensile metalice pe suprafața acestuia, altfel se va zgâria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel