Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să faci acasă propriul săpun lichid: o rețetă simplă pentru un produs care va fi mai bun decât cel cumpărat din magazin
WhatsApp
Mulți oameni preferă să folosească săpun lichid în loc de săpun solid. În zilele noastre, există o gamă enormă de produse de igienă disponibile în magazine. Dar iată cum poți economisi, făcând în confortul casei propriul săpun lichid.
Cum să faci acasă propriul săpun lichid: o rețetă simplă pentru un produs care va fi mai bun decât cel cumpărat din magazin (sursa: pexels.com)

De multe ori, mulți oameni au în baie resturi de săpun, care sunt de obicei aruncate. Dar doar din ele puteți face acasă un săpun lichid util.

Înlocuirea săpunului cumpărat de la magazin, preparat cu propriile noastre mâini, apare la cei care au fost în mod repetat supărați de calitatea săpunului de bară achiziționat, care a refuzat să se săpunească, apoi au vrut să topească săpunul lichid cu ingrediente de detergent adăugate. Sau săpunul lichid care s-a dovedit a fi prea subțire și ați vrut să-l faceți mai gros. Am început să căutăm pe internet pentru a afla cum să-l îngroșăm și am ajuns la concluzia că era mai ușor să ne facem singuri săpunul parfumat natural, fie că era lichid sau cu cocoloașe.

Cum să faci acasă propriul săpun lichid

 

Fabricarea săpunului de casă este un proces ușor și distractiv, care are multe beneficii pentru pielea ta:

Acesta conține cea mai mică cantitate de substanțe chimice dăunătoare pentru sănătate. Produsul fabricat în magazin poate provoca alergii din cauza numărului mare de parfumuri.

Puteți selecta grosimea dorită și conținutul de grăsime al săpunului lichid. Și adăugați parfumurile și beneficiile pentru sănătate preferate, cum ar fi laptele, ciocolata, plantele aromatice și uleiurile esențiale. În acest sens, folosiți numai ingrediente care nu provoacă alergii și care sunt potrivite numai pentru pielea dumneavoastră.

Pentru a prepara acasă un săpun răcoritor trebuie să folosiți uleiuri esențiale de mentă sau lămâie; pentru a obține efectul antibacterian trebuie să folosiți uleiuri de arbore de ceai, geraniu, portocală, trandafir și iasomie pentru a da săpunului un miros dulce, floral.

Pentru a obține un efect de scrub, adăugați cafea, argilă, migdale măcinate. Selectați uleiurile de bază în funcție de tipul dumneavoastră de piele. Poate fi ulei de nucă de cocos, ulei de măsline sau ulei de in. Adăugați o culoare bogată săpunului cu coloranți alimentari.

Cum să faci săpun lichid singur, în confortul casei? Iată cea mai simplă și ieftină rețetă:

 

Luăm săpunurile rămase și le dăm pe răzătoare fin. Aruncați niște suc de lămâie într-o sticlă dozatoare și adăugați un capac de glicerină. Apoi se toarnă fulgii de săpun în dozatorul de săpun și se umple complet sticla cu apă clocotită. Agitați bine flaconul pentru ca acestea să se dizolve și să se amestece cu lămâia și glicerina. După ce săpunul s-a infuzat timp de trei zile, îl puteți folosi agitând bine sticla.

Sau puteți renunța la aditivi. Radeți sau tăiați fin săpunul. Cu cât sunt mai mici, cu atât se vor dizolva mai repede. Umpleți recipientul pregătit până la 2/3 cu amestecul de săpun, turnați apă clocotită peste el și bateți până când soluția se îngroașă și începe să facă spumă.

Săpun lichid hidratant

 

În această rețetă, luăm ca bază o bucată de săpun pentru copii fără aditivi. De asemenea, trebuie să preparați glicerină, ierburi uscate (mușețel, calendula sau trandafir) și uleiul esențial preferat.

Modalități de a face săpun lichid de casă - mai întâi trebuie să faceți o infuzie de plante. Pentru a face acest lucru, turnați 7-9 linguri de ierburi sau un amestec de ierburi în apă și aduceți la fierbere. Se fierbe timp de două-trei minute, se ia de pe foc și se lasă să stea aproximativ 30 de minute. Apoi, se strecoară bulionul și se diluează cu apă până la aproximativ doi litri. Radeți săpunul pe o răzătoare.

Într-o cratiță se toarnă un pahar de fulgi de săpun și bulion, se pune pe aragaz și se fierbe, amestecând constant. Când lichidul devine omogen, se scoate și se lasă să se răcească. Se adaugă apoi o lingură de glicerină și câteva picături de ulei esențial și se amestecă bine. Se toarnă într-o sticlă cu dozator și vă puteți spăla pe mâini. Vă puteți spăla zilnic mâinile și fața cu acest săpun; vă va ajuta să vă curățați și să vă hidratați pielea.

Rețetă de spun lichid cu miere

 

Radeți pe o răzătoare o bucată de săpun pentru copii sau 100 grame de săpun. Pudra de săpun rezultată se toarnă un pahar de apă clocotită și se bate cu un blender până la omogenizare. Apoi se adaugă o lingură de miere și glicerină și se picură câteva picături de ulei esențial și se bate din nou. Când amestecul se răcește, adăugați la el o treime dintr-un pahar de apă rece și amestecați bine. Săpunul lichid este gata.

Săpun lichid cu gomaj

 

Ingrediente pentru această rețetă:

Săpun pentru copii sau jumătate de săpun pentru copii, 900 ml de apă.
O jumătate de pahar de smântână 20%, o lingură de supă de avocado și ulei de germeni de grâu.
Ulei esențial de portocale sau de lămâie, șase picături de vitamina A și E, o jumătate de lingură de glicerină.
O lingură de cacao și o lingură de supă de cafea măcinată.
Două linguri de zahăr.

Radeți săpunul în așchii cu o răzătoare. Puneți apa și smântâna la foc mic și încălziți. Se toarnă puțin câte puțin săpunul ras și se amestecă până se dizolvă. Apoi se adaugă zahărul, cacaua și cafeaua și se amestecă bine. Se ia de pe foc și se lasă amestecul să se răcească puțin. Se toarnă uleiurile și glicerina, se amestecă și se adaugă 8 picături de ulei esențial și vitamine. Când săpunul este complet rece, se toarnă în sticle.

Săpun lichid antiinflamator, cu ghimbir

 

Ingrediente: o jumătate de săpun pentru bebeluși, un litru de apă de ghimbir cu lămâie, o lingură de supă de miere, o jumătate de lingură de glicerină, două linguri de ulei de alune, 8 picături de ulei de lămâie, o linguriță de D-panthenol.

Pentru început, preparați apa de ghimbir. Se toarnă apă clocotită peste felii de ghimbir tăiate și o jumătate de lămâie și se infuzează timp de 25 de minute. Apoi se strecoară. Răzuim săpunul pe o răzătoare fină și îl adăugăm în apa cu ghimbir, pe care o încălzim pe aragaz până când se dizolvă fulgii. Se răcește puțin amestecul și se toarnă glicerina, mierea, uleiul de bază și D-panthenolul, se amestecă bine. Apoi se adaugă uleiul esențial de lămâie și se toarnă în borcane.

Săpun lichid - tratament, cu ulei de măsline

 

Luăm un săpun pentru copii, îl dăm pe răzătoare și turnăm apă clocotită pe el. Acum puneți vasul pe aragaz, turnați în amestecul rezultat o lingură de ulei de ricin și ulei de măsline, o jumătate de lingură de glicerină și amestecați până când ingredientele sunt complet dizolvate. Se adaugă apoi o linguriță de vodcă și se ia de pe foc. Când lichidul se răcește, se pun în el trei picături de ulei de portocale și se amestecă bine.

Săpunul artizanal poate fi folosit în siguranță ca produs de igienă și în nevoile casnice. De asemenea, poate fi folosit ca un cadou original și util pentru prietenii tăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel