Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum fură românii bani de pe internet
WhatsApp
Primul caz de fraudă bancară pe internet din istoria statului Jersey a fost comis de un român.


Un tânăr din România a fost condamnat la doi ani de închisoare în Jersey pentru fraude pe Internet. Este vorba de Adrian Marius Adam, în vârstă de 30 de ani care a recunoscut în faţa unei instanţe de judecată mai multe infracțiuni printre care şi folosirea unor conturi bancare din Jersey pentru spălarea de bani.

 

Aceasta este prima infracțiune legată de fraunde pe Internet din Insula Jersey, o insulă aflată sub tutelă britanică. Magistraţii  au decis și deportarea românului după ce acesta va executa pedeapsa de doi ani de închisoare la care a fost condamnat.


Potrivit Ziarului românesc, în lunile septembrie și octombrie ale anului trecut, Adam și mai mulți complici au utilizat conturi bancare și adrese din Jersey pentru a ascunde bani proveniți din fraude pe Internet. Infractorii români convingeau persoane din Australia și Statele Unite că le fac rezervări în apartamente de vacanță din SUA și Mexic. De fapt, apartamentele nu existau în realitate, iar falșii agenți de turism pierdeau urma banilor în conturile pe care le deschiseseră în Jersey.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel