Camera de zi este dominată de o canapea sau un colțar. Alegeți modelul ținând cont de dimensiunea camerei, astfel încât să aveți suficient spațiu pentru a vă deplasa și să nu vă simțiți înghesuiți. Din fața canapelei nu poate lipsi măsuța de cafea, alegeți un model practic cu spațiu de depozitare, dar țineți cont și de designul ei astfel încât să se integreze frumos în stilul încăperii.
Puteți delimita această zonă de relaxare cu ajutorul unui covor. În cazul în care aveți un living mai mic, covorul poate fi așezat în fața canapelei, astfel incat centrul covorului să coincidă cu centrul măsuței de cafea. Dacă aveți suficient spațiu, luați în considerare și un fotoliu, puteți alege fie același stil ca și canapeaua, fie o piesă contrastantă pentru a înveseli camera.
Unul dintre principalele puncte de interes în living este televizorul, așadar trebuie să alegeți și o comodă TV. Aceasta trebuie aleasă astfel încât cablurile să poată fi ascunse cu ușurință și să existe spațiu de depozitare și pentru alte accesorii ale televizorului. De asemenea, puteți opta pentru un model care să includă și o mica bibliotecă, dar aveți grijă să nu exagerați cu mobilierul, spațiul trebuie să rămână suficient de aerisit.
Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com
Așa cum am menționat mai sus, puteți obține un spațiu aerisit dacă nu cumpărați mai mult mobilier decât aveți nevoie. În plus, dacă aveți un living mic și întunecat, evitați mobilierul închis la culoare și optați fie pentru nuanțe de alb, fie pentru lemn deschis. Același lucru este valabil și pentru pardoseală, aceasta ar trebui să fie în mod ideal într-un ton mai deschis.
Pereții vopsiți în culoare deschisă vă vor ajuta să creați senzația de cameră spațioasă și vor ilumina frumos încăperea. Cu siguranță nu puteți da greș cu un clasic alb. Puteți adăuga culoare spațiului cu ajutorul unor decorațiuni, astfel încât livingul dumneavoastră să nu arate prea monoton.
Mobilierul pe picioare este perfect pentru camerele de zi de dimensiuni mai mici, fie că este vorba de o canapea, un fotoliu sau o comodă. Pe de altă parte, mobilierul care stă pe podea diminuează spațiul și aerisirea.
Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com
Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute atunci când se amenajează camerele de zi este utilizarea necorespunzătoare a spațiului. În timp ce un spațiu mare, necompartimentat, pare neprimitor, în camerele mai mici, lipsa compartimentării creează un haos dezordonat. Prin urmare, creați zone individuale în livingul dumneavoastră - de exemplu, un colț unde veți avea o canapea cu un televizor, un colț de lectură și așa mai departe. Puteți fie să le separați vizual unul de celălalt cu o bucată de covor, fie să alegeți un paravan pentru a crea intimitate. Dar și un dulap cu rafturi este o soluție, deoarece este aerisit, dar oferă și mult spațiu de depozitare fără a face camera să pară aglomerată.
Ce ar fi o cameră de zi fără pernele moi și colorate care te invită să te cuibărești. Toate accesoriile textilele oferă o modalitate simplă și ieftină de a înveseli aspectul interiorului dumneavoastră. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la decorarea în funcție de tendințele actuale. Dar, atunci când alegeți decorațiunile, asigurați-vă că piesele se potrivesc între ele ca și culoare sau sunt în mod deliberat contrastante. Cu toate acestea, ansamblul trebuie să arate armonios, așa că nu trebuie să folosiți mai mult de 3 culori diferite.
SUGESTIE: Plantele de apartament sunt un decor atemporal. Ficusul, palmierii sau monstera sunt potrivite pentru o cameră de zi de culoare deschisă, în timp ce zonele mai întunecate sunt ideale pentru limba soacrei sau zamioculcas.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News