Biserica ortodoxă dă dezlegare la pește, pentru că se spune că în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește. În popor se spune că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.
Pe un pat de cartofi prăjiți în prealabil și puțina ceapă călită, acest peste are și garnitura pregătită în același timp. Crapul, umplut cu legume este delicios, ușor de pregătit și poate fi servit la orice masă se sărbătoare.
Crap umplut cu legume la cuptor. Iată de ce aveți nevoie:
1,5 kg crap,
suc de roșii,
100 ml ulei,
1 kg cartofi,
200 g ciuperci tocate,
câteva buchețele de brocolli,
1 tulpina de țelină,
2 cepe,
150 ml vin,
1 ardei kapia sau ardei gras verde,
sare,
piper,
cimbru,
2 lămâii
Peștele se curăță de solzi și intestine. Se spală, se șterge, se sărează, apoi se crestează. Crapul se călește ușor pe ambele părți în puțin ulei.
Peștele se scoatem din tigaie și, în același ulei, se prăjesc pe rând ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliați subțire, tulpina de țelină, iar, la final, ceapa tocată.
Ar putea să vă placă și: Pizza genială, cu multe legume și puțină făină: Rețeta perfectă pentru cei care țin la siluetă
Într-o tavă se pune un strat de cartofi, pe care îi acoperim cu ceapa călită. Deasupra se așează peștele pe care îl umplem cu ciuperci, ardei, țelina, câteva felii de lămâie și 2 linguri din ceapa călită. Buchetele de broccoli se așează frumos peste pește. Condimentam cu sare, cimbru și piper după gust, stropim totul cu 150 ml vin alb și suc de roșii. În fiecare crestăturile făcute peștelui punem felii de lămâie.
Încercați și: Cum să păstrezi carnea, mezelurile și legumele dacă rămâi fără curent zile întregi. Trucuri care nu dau greș niciodată
Tava acoperită cu o folie de aluminiu se dă la cuptor pentru 20 de minute, apoi încă 10-15 minute fără folie. Peștele umplut cu legume la cuptor poate fi servit alături cu un pahar de vin alb. Rezultatul este absolut delicios. Pofta bună!
În ziua de Florii, oamenii duc la biserica ramuri de salcie, care sunt sfințite și puse apoi la icoane, la pomii fructiferi pentru a-i ajuta să rodească sau la ușa casei pentru a fi protejată tot anul. Conform credinței, ramurile ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea sărbătoare de Florii.
Vă propunem și: Rețetă pentru Bunavestire: Dorada în crustă de migdale. Surprinde-ți oaspeții într-un mod original, gustos și sănătos
În jur de 1, 5 milioane de români își sărbătoresc onomastica. Dintre cei sărbătoriţi, aproape 900.000 sunt femei, arată statisticile. Cele mai întâlnite nume la femei sunt Viorica, Florentina, Florica. Sunt și românce cu nume mai rare, precum Garofiţa, Micşunica, Panseluţa sau Crizantema.
La bărbați sunt sărbătoriți cei care poartă numele de Florin, Viorel, Florian, cel mai des întâlnite, precum și cei botezați Trandafir, Bujor, Mărgărit sau Crin. Tradiția spune că așa cum va fi vremea de Florii, tot așa va fi și în prima zi de Paște.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News