Deputatul USR de Iași a adăugat că niciun ban nu a fost schimbat între familia sa și partid.
"Pentru contractul de comodat pentru sediu, în 2017, primăriile ne refuzau sedii și nu puteam să funcționăm din punct de vedere contabil, pentru că nu aveam CIF. Ca să ai CIF, trebuie să ai o adresă în circumscripția respectivă. Pentru noi, circumscripția era Iași. Am făcut un contract de comodat. Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Asta înseamnă că niciodată nu s-a schimbat vreun leu între mine și familia mea și partid. Acest contract de comodat era necesar ca noi să obținem o adresă cu care să mergem la ANAF și să cerem CIF. Din 2017, situația s-a schimbat astfel încât avem CIF doar pe național, toți funcționăm pe Codul de Înregistrare Fiscală al partidului și toate aceste CIF-uri s-au anulat. Acest contract de comodat nu mai este de actualitate. Eu neavând nicio proprietate în România, trebuie să apelez la mătușa mea, să mă ajute cu adresa", a declarat Cosette Chichirău, președinte al Biroului Județean USR Iași marți.
Referitor la acuzațiile că banii pentru benzină erau luați în numele președintelei filialei USR Iași Filip Havărneanu, Chichirău a explicat că sumele erau decontate pentru combustibilul folosit la mașinile utilizate de către membri ai USR, în scop electoral.
"Noi nu putem deconta benzină decât dacă avem un contract de comodat cu o mașină. La partid nu avem nicio mașină în proprietate la filială. În contabilitate nu avem cum să decontăm benzina, adică oamenii fac mii de km pe banii lor. Nu avem cum să le dăm bani. Atunci, soluția este să faci un contract de comodat pe care nu plătim absolut nimic. Omul își pune mașina la dispoziție cu titlu gratuit, își nenorocește mașina prin hârtoapele de la țară și noi plătim doar benzina. Asta este în toată țara. Nu poți să decontezi benzină decât dacă ai un contract cu o mașină, cu un proprietare. Contabilitatea noastră e deschisă", a explicat Chichirău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News