Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Italienii fac haz de necaz: "Glume de carantină"
WhatsApp
Mai degrabă respectuoşi faţă de cuvântul de ordine al guvernului #iostoacasa (eu rămân în casă), italienii, izolaţi în locuinţele lor pentru a se pune la adăpost de un inamic invizibil, fac haz de necaz pentru a-şi învinge teama, relatează marţi AFP.

Dacă aplauzele lor pentru personalul medical sau cântecele lor de la balcoane au suscitat elogii în întreaga lume, italienii rivalizează acum şi la capitalul "creativitate copilărească", pe grupuri de discuţii şi pe reţele sociale, în condiţiile în care nu se mai pot întâlni cu prietenii la cafenele.

Pentru că, de şapte zile, singurele deplasări permise sunt cele către locul lor de muncă, pentru tratament sau pentru cumpărături esenţiale, în timp ce reuniunile de orice fel sunt total interzise. De asemenea, poţi să te plimbi sau să faci jogging în cartier, singur sau alături de câinele tău.

Dintr-odată, fotografii cu patrupede de închiriat cu ora, pentru a scăpa de amenzile poliţiştilor vigilenţi, se numără printre glumele cele mai populare. Astfel, un italian face o mizanscenă cu el care-şi scoate "câinele-piticanie" cu blăniţă neagră şi ondulată; brusc, el se uită la ceas şi o şterge, aruncând animalul fals peste umăr.

 

Italienii fac "haz de necaz"



Într-o altă mizanscenă, un italian care o face pe grozavul, ascuns în spatele ochelarilor de soare, imită un DJ la arzătoarele electrice ale maşinii sale de gătit, agitându-se pe o muzică asurzitoare.

Un ciclist în ţinută completă traversează apartamentul său pe o bicicletă de curse, înainte de a fi dat jos de soţia sa furioasă. Un călător deschide uşa casei sale tuşind şi este bombardat imediat cu încălţări.

Într-un instantaneu, un muncitor şi-a adus în sufrageria sa betoniera, un sac de ciment şi o mistrie. În josul pozei scrie: "Atunci când ţi se spune să-ţi aduci lucrul acasă".

Celebra frescă a lui Michelangelo de pe plafonul Capelei Sixtine, în care Dumnezeu îşi îndreaptă degetul arătător spre Adam, a fost de asemenea editată. Pe vremea coronavirusului, Dumnezeu s-a dotat cu un flacon de gel dezinfectant din care toarnă în mâna lui Adam.

Izolarea îi vizează pe pensionari, părinţii fiind cei care se ocupă de copiii care nu se mai duc la şcoală, toţi cei care pot lucrează de acasă, în timp ce angajaţii magazinelor au fost obligaţi să-şi tragă obloanele.

 

Distanţa dintre oameni, pe timp de carantină



Obligaţia de a te autoizola este luată acum în serios într-o Italie care a fost prima din Europa - pe 21 februarie - care a înregistrat un caz de contaminare apărut pe teritoriul său fără a fi importat. La aproape o lună de atunci, străzile oraşelor sunt aproape pustii, traversate din când în când de autobuze-fantomă goale.

Italia a înregistrat oficial 2.158 de morţi din totalul celor 27.980 de cazuri detectate până acum, ceea ce face din ea ţara cea mai afectată din Europa.

Pe străzi, ambianţa nu mai este prin urmare una de amuzament. Italienii care ies din casă poartă majoritatea măşti şi iau o distanţă tot mai mare faţă de concetăţenii lor, trecând pe partea cealaltă a trotuarului, ferindu-se din calea lor.

În urmă cu o săptămână, ei stăteau la un metru unul faţă de altul atunci când se aşezau la coadă la supermarket. Acum, şiruri ciudate se întind pe trotuare, cu consumatori aflaţi la patru metri distanţă unul faţă de celălalt. Înăuntrul magazinelor, casierele cu măşti sunt somate de clienţii cei mai terorizaţi să dezinfecteze covorul rulant înainte de a trece ei.

Într-un loc, un bărbat întinde o bancnotă de cinci euro unei femei în vârstă care cerşeşte, gest de omenie făcut de data aceasta cu ajutorul un lansator de bani aflat la picioarele lui; În altul, un valoros curier de pizza stă la cinci metri de clientul său, inventând un nou ritual de plată fără contact.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel