Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copil de 11 ani, împușcat în zona capului cu un pistol de airsoft de un alt adolescent
WhatsApp
Un copil de 11 ani a fost împușcat în cap de un adolescent. Incidentul șocant a avut loc într-un sat din Suceava.

Un adolescent de 17 ani avea asupra lui o armă tip airsoft și a tras mai multe bile spre grupul de copii care se afla în fața unei biserici. Unul dintre minori a ajuns la spital.

Copil de 11 ani, împușcat în zona capului de un alt adolescent

 

Chiar dacă pare să fi fost vorba de un pistol replică, catalogat ca o jucărie, bila trasă de aproape i-a afectat globul ocular copilului, potrivit Anten 3 CNN.

Copilul a fost stabilizat la Suceava, însă leziunea oculară pune probleme și există riscul unei afectări pe termen lung.

Nu e un caz  izolat, din păcate. Recent, directorul unei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani a sunat la 112 pentru a anunţa că un elev a venit cu un pistol la şcoală, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Directorul unei școli din Botoșani a sunat la 112: "Un elev a venit cu un pistol la școală"

 

Potrivit acestora, în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că pistolul era de jucărie şi că nicio persoană nu s-a aflat în pericol.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin apel 112, de către directorul unei instituţii de învăţământ, cu privire la faptul că un elev de 14 ani, a venit în sala de curs cu un pistol. Din verificările efectuate până în acest moment s-a stabilit faptul că pistolul respectiv este de jucărie, iar elevul nu l-a folosit pentru a ameninţa pe cineva", au precizat oficialii IPJ Botoşani.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii continuă verificările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

Armă cu lunetă la Constanța 

 

Un incident similar s-a petrecut la Constanța, dar în acel caz nu a mai fost vorba despre o armă de jucărie. 

Un elev în vârstă de 7 ani a introdus în şcoala unde învaţă, în municipiul Constanţa, o armă cu lunetă de tip airsoft, directorul şcolii alertând Poliţia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că joi, în jurul orei 13,55, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Secţia 5 Poliţie au fost sesizaţi, prin 112, de directorul Şcolii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanţa, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al şcolii respective, ar fi introdus o armă în incinta unităţii de învăţământ.

"Patrula mixtă deplasată la faţa locului, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17,00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învăţământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, cercetările sunt continuate în acest caz de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel