Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copiii români din Parohia „Sfânta Treime”, Italia, vor primi cărți în limba română cu sprijin din Vrancea
WhatsApp
Copiii români care frecventează Parohia „Sfânta Treime” din Aprilia, Italia, vor avea acces la cărți tipărite în limba română, datorită unei campanii inițiate în Vrancea. 
Copiii români din Parohia „Sfânta Treime”, Italia, vor primi cărți în limba română cu sprijin din Vrancea

Recent, Vrancea a popularizat această campanie, parte a proiectului „Cartea - o ușă deschisă spre viitor”, având scopul de a ajuta copiii români din Italia să citească și să învețe în limba maternă.

Campania „Ajută un copil român din străinătate să cunoască și să învețe limba română” a avut mai multe etape de-a lungul anilor. De această dată, activitățile s-au concentrat în jurul Parohiei „Sfânta Treime” din Aprilia, coordonată de Părintele Lazăr Alexandru. Apelul lansat prin Ziarul de Vrancea a fost auzit, iar copiii români din Aprilia au primit donații de cărți, menite să le îmbogățească cunoștințele de limbă și literatură română.

 

Copiii români din Italia vor cunoaște operele clasice ale literaturii noastre

 

Asociația „Eu, tu și ei”, coordonată de Silvia Vrânceanu, alături de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, Școala Gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche și Școala Gimnazială Tătăranu, unde campania a fost coordonată de profesoara Steluța Bătrânu, și angajații Primăriei Milcovul au donat cărți de literatură clasică românească. Astfel, copiii români din străinătate nu doar că vor învăța limba română, dar vor avea și ocazia de a se familiariza cu operele clasice ale literaturii noastre.

Parohia „Sfânta Treime” din Aprilia și enoriașii săi au desfășurat de-a lungul anilor numeroase campanii umanitare pentru a sprijini copiii și bătrânii defavorizați din Vrancea. Datorită acestor eforturi, mulți oameni cu nevoi speciale au primit medicamente, echipamente și materiale medicale, iar copiii au beneficiat de alimente, haine și încălțăminte pentru a putea frecventa școala.

Această colaborare reprezintă o legătură puternică și continuă între românii din țară și cei din străinătate. În viitor, Părintele Lazăr Alexandru intenționează să organizeze activități socio-culturale pentru copiii din parohie, oferindu-le oportunitatea de a descoperi mai multe despre cultura și literatura românească.

Transportul cărților de la Focșani la Roma a fost realizat cu ajutorul voluntar al firmei de transport SC Paneuro Expedision SRL, reprezentată de Nelu Carabulea. Campania „Ajută un copil român din străinătate să învețe și să cunoască limba română” nu se oprește aici. Următoarea etapă va avea loc pentru copiii români din Sezze/Latina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel