Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Continuă jafurile în pădurile României. Garda Forestieră Focşani, amenzi de aproape jumătate de milion de lei
WhatsApp
Continuă jafurile în pădurile României. Amenzi de aproape jumătate de milion de lei în urma controalelor Gărzii Forestiere, în primul trimestru al anului.

Garda Forestieră Focşani a dat amenzi de aproape jumătate de milion de lei în urma controalelor desfăşurate de Direcţia de Control al Regimului Silvic şi Cinegetic, în primul trimestru al anului în curs, potrivit raportului de activitate al instituţiei.

"În primul trimestru al anului 2024, reprezentanţii Gărzii Forestiere Focşani au realizat acţiuni de control în scopul prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale de tăiere de arbori fără drept, expediere, transport şi comercializare a materialelor lemnoase. În acest sens, au fost efectuate 279 de acţiuni de control pe raza judeţelor Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea. La unele dintre aceste acţiuni au participat şi reprezentanţi ai inspectoratelor judeţene de poliţie. În urma acţiunilor de control întreprinse s-au aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 454.000 lei, fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a materialelor lemnoase, din care fizic - 450 metri cubi şi valoric - 1.456 metri cubi în sumă de 396.294 lei. S-au efectuat 656 de verificări şi corecţii în programul SUMAL 2.0, au fost constatate 17 infracţiuni cu un prejudiciu de 89.267 lei şi au fost găsiţi 246 metri cubi material lemnos tăiat fără drept", informează Garda Forestieră Focşani.

Potrivit sursei citate, au fost efectuate 35 de controale pe linie cinegetică, acestea reprezentând controale de fond pe fondurile cinegetice, acţiuni de combatere şi prevenire a braconajului, verificări privind respectarea regimului autorizaţiilor de vânătoare, controale privind respectarea clauzelor contractuale de gestionare, controale privind îndeplinirea criteriilor de licenţiere, verificări privind reaşezarea cotelor de recoltă.

În primul trimestru al anului 2024, pe raza Gărzii Forestiere Focşani au fost realizate regenerări artificiale pe o suprafaţă de 1.111,79 hectare şi regenerări naturale pe o suprafaţă de 1.315,68 hectare.

De asemenea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, măsura PNRR/2022/C2/S/1.A - Sprijin pentru investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri, au fost avizate 60 de amplasamente cu o suprafaţă totală de 650,53 hectare, precum şi un număr de şapte proiecte cu o suprafaţă totală de 70,40 hectare, contractele de finanţare încheiate pentru această suprafaţă, până la această dată, având o valoare de 2.082.471,70 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel