Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Concluzie amară a unei românce după experiența „work and travel” în SUA: „Urăsc America!”
WhatsApp
O tânără româncă a avut parte de o experiență nu tocmai plăcută în America, în cadrul programului "Work and Travel". Ea și-a publicat impresiile pe TikTok. 
Tânăra a stat 3 luni în SUA cu programul Work and Travel

O fostă studentă în programul work and travel, care a petrecut trei luni în Statele Unite, vara trecută, și-a exprimat dezamăgirea profundă față de această țară.

„Urasc America! Și asta vine din partea unui student work and travel care a locuit 3 luni de zile acolo vara trecută. Așa că am idee cât de cât despre ce vorbesc. Bineînțeles, experiența mea a fost subiectivă și personală. Dar hai să-ți spun de ce nu suport Statele Unite ale Americii”, spune românca într-un clip pe TikTok.

 

@jass.aai Am ramas pe strazi in USA???? care a fost experienta ta ca student work and travel? #workandtravel #usa #exchangestudent ♬ sunet original - jass.aai

Mâncarea în SUA e un dezastru

 

Unul dintre aspectele care l-au deranjat cel mai mult a fost mâncarea.

„Doamne, mi-a fost atât de greu să mă acomodez. De fapt, nu m-am acomodat niciodată. Pe toată perioada șederii mele acolo am avut probleme cu stomacul și încă două luni după ce am ajuns din nou în țară. Mi-a fost greu să mă reacomodez la mâncarea normală. Și asta vine din partea unui picky eater. Eu mâncam doar fast food înainte. De când am fost în America, nu mai pot să pun gura pe fast food. Efectiv, îmi e scârbă. La ei totul este plin de zahăr, înoată în ulei, nu are niciun gust decât de coloranți procesați. Groaznic!”, spune tânăra.

Mizerie și cerșetori peste tot

Murdăria a fost un alt factor major de nemulțumire.

"Este cel mai murdar loc pe care l-am văzut în viața mea. De la mersul pe stradă, la clădiri, la tot. Eu am lucrat într-un hotel de lux care cerea între 700 și 2000 de dolari pe noapte pentru o cameră și se plângeau gândacii în tandem cu noi. Los Angelesul și în special Walk of Fame a fost cea mai tristă imagine pe care am văzut-o în viața mea. Vedeai 30 de oameni ai străzii pe metru pătrat și mirosea, nu mint, de parcă erai în mijlocul unei gropi de gunoi. Și era ceva destul de comun în California pentru că la fel se întâmpla și în San Diego. Nu la aceeași amploare, dar în centru era groaznic efectiv. Dacă stăteai mai mult de jumate de oră acolo, ți se făcea rău", mai povestește românca.

Despre oamenii din America

 

Românca a criticat și atitudinea oamenilor.

"Americanii sunt foarte, foarte fake (falși, n.r.). Par foarte drăguți la început și că vor să te ajute, dar de fiecare dată când mi-am făcut o prietenă americană, am sfârșit prin a-mi da seama că a fost ok doar pentru primele două săptămâni cât au putut să profite de mine cu un anumit lucru. Și după aceea, nici nu mă mai salutau. Fără un motiv anume.

Dacă ai o problemă, te aburesc într-un hal fără de hal. Da, știu că în România nu stă mult mai bine la acest capitol, dar măcar mergi la ghișeul la tanti Rodica și se uită urât la tine și o să-ți zică nu, nu se poate. Dar măcar știi că-i sinceră. Îți spune cu sinceritate. În schimb, americanii o să-ți spună să suni la nu știu ce departament, de care nu a mai auzit nimeni niciodată. Găsești cumva un număr ca să suni acolo și o să-ți spună că nu poate să-ți dea această informație pentru că este confidențial. Pe bune?”, spune tânăra. 

Clima și sistemul de transport

 

Climatul și infrastructura au fost alte puncte negative.

"Climatul a fost foarte confuz pentru mine. Nu era atât de cald precum în România, dar era o umiditate insuportabilă. În California, nu există trotuare. Dacă vrei să te plimbi, trebuie să mergi pe șosea cu mașinile. Eu, ca o iubitoare a mersului pe jos, am simțit că mor în acele 3 luni. A fost groaznic pentru mine. Deci, ca să ajung în orice punct, trebuia să iau ori mașina, ori Uber, ori autobuz, metrou, dar nu puteam să merg pe jos.

Autobuzul nu oprea la fiecare stație. Prima oară când am fost cu autobuzul, am avut un șoc pentru că nu știam că trebuie să trag de o frânghie ca să oprească șoferul. Deci, efectiv, el oprea doar când acea frânghie era trasă. Personal, n-am mai întâlnit așa ceva”, mai povestește românca.

Prețuri imense în SUA

 

Prețurile ridicate au fost, de asemenea, o problemă majoră. „Este exagerat de scump și nici măcar nu e de o calitate superioară ca să justifice prețul. O porție de paste la restaurantul la care lucram eu era 50 de dolari și vă jur că era cea mai proastă porție de paste pe care eu am mâncat-o în viața mea.

Am rămas pe drumuri, fără job și fără cazare, în America, singură, iar agenția din România nu mai răspundea la mesaje. Dar asta e o poveste pentru o altă dată”, concluzionează studenta.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel