Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod roșu de ploi torențiale: Două persoane au decedat în județul Galați în urma inundațiilor
WhatsApp
Două persoane au decedat în județul Galați în urma inundațiilor care au lovit regiunea în ultimele 24 de ore, conform Prefecturii Galați. 
Cod roșu de ploi torențiale: Două persoane au decedat în județul Galați în urma inundațiilor

Două persoane au decedat în județul Galați și aproximativ 60 de persoane au fost evacuate, conform Antena 3 CNN. Echipele de intervenție sunt încă în plin proces de salvare a altor familii din zonele afectate. Autoritățile intervin cu șapte bărci pentru a evacua cetățenii blocați de viituri.

"În prezent, avem confirmate două decese – un bărbat din localitatea Pechea și o femeie din Drăgușeni", a declarat Teodora Diaconița, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați. Totodată, meteorologii au emis sâmbătă dimineață o avertizare cod roșu de ploi torențiale pentru mai multe localități din județele Vaslui și Galați, zone unde ploile din ziua precedentă au provocat deja pagube semnificative.

 

Zonele cele mai afectate de inundații

 

În județul Galați, localitățile cele mai afectate de inundații sunt Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Berești Meria și Mândrești. În Cudalbi, situația este deosebit de gravă, cu apa atingând o înălțime de aproximativ 1,5 metri, fapt ce a dus la închiderea mai multor drumuri și izolarea parțială a zonei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că intervențiile continuă în județul Galați, unde au fost salvate peste 40 de persoane. În plus, echipajele au fost solicitate să evacueze apa din 14 case, 25 de curți și 11 subsoluri de bloc, precum și să degajeze 29 de copaci doborâți de vânt și un stâlp căzut pe carosabil.

"În ultimele 24 de ore, am intervenit în 19 localități din județele Argeș, Bacău, Buzău, Galați, Hunedoara, Neamț, Vâlcea și Vrancea", informează IGSU, adăugând că județul Galați este cel mai afectat. De asemenea, opt autoturisme au fost avariate, iar circulația rutieră a fost afectată grav în mai multe regiuni.

Printre drumurile închise se numără DN 25 între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu, DJ 251 între Cuza Vodă și Costache Negri, DJ 242B între Suceveni și Drăgușeni, și DJ 251 în zona Cudalbi. În această ultimă zonă, apa a blocat accesul și a făcut imposibilă circulația, echipajele de salvare fiind nevoite să intervină cu bărci pneumatice.

 

Meteorologii au emis sâmbătă dimineață o avertizare cod roșu de ploi torențiale

 

"Încă ne confruntăm cu un risc major din cauza cantităților masive de apă acumulate, care au depășit 60 de litri pe metru pătrat în unele zone", avertizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Ploile torențiale au cauzat și blocarea unor drumuri importante, ceea ce îngreunează accesul echipelor de intervenție în anumite localități izolate.

În județul Suceava, autoritățile au fost, de asemenea, mobilizate, cu intervenții în localitățile Cârja, Schineni, Țuțcani, Rânzești și Bogdănești, unde serviciile voluntare pentru situații de urgență lucrează pentru a limita efectele inundațiilor.

Autoritățile locale, sprijinite de poliție, jandarmi și voluntari, continuă eforturile pentru a proteja populația afectată și pentru a restabili siguranța în zonele afectate. Inspectoratul de Poliție Județean Galați recomandă tuturor cetățenilor să evite drumurile blocate și să urmeze indicațiile autorităților pentru a evita posibile tragedii.

Pentru actualizări suplimentare, cetățenii sunt sfătuiți să urmărească informările oficiale și să contacteze autoritățile competente în caz de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel