Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod portocaliu de inundații pe râuri din Constanța
WhatsApp
Hidrologii au emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râuri din judeţul Constanţa.

Până la ora 12.00, se vor înregistra torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinul hidrografic Casimcea - bazin aval S.H. Cheia, precum şi pe râurile mici din estul judeţului Constanţa.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Casimcea – bazin aval S.H. Cheia, râurile mici din estul județului Constanța, județul Constanța”, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Nuntași, Săcele, Corbu, Valea Neagră.

 

Mai mulți copaci au căzut în București, în urma vijeliilor

 

Avertizarea Cod portocaliu de averse și vijelii a fost prelungită duminică seara de meteorologi până la ora 23.50.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în București a fost vijelie puternică cu rafale de 70 - 90 km/h, grindină de dimensiuni mici și medii, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Potrivit ISU București, mai mulți copaci au căzut pe mașini, pe trotuare sau imobile. Pompierii au intervenit la astfel de cazuri pe străzile Cărămidarii de Jos, Șoseaua Olteniței și strada Reșița.

 

Vremea este rea în toată Europa, nu doar în România

 

Vreme extremă în Europa. Mai bine de jumătate din Franţa a fost sub avertizare de furtuni violente, cu grindină uriaşă. O persoană a murit şi zeci au fost rănite. În Germania a fost cod roşu de vijelii, în timp ce în Grecia au început deja incendiile de vegetaţie din cauza caniculei. 

Spaimă în mai multe departamente din Franţa. Codul portocaliu a adus pagube imense în aproape toată ţara. Până acum, o femeie de 30 de ani a murit din cauza inundaţiilor. Alţi 15 oameni sunt în stare gravă la spital din cauza accidentelor rutiere cauzate de vremea rea.

Furtuna a venit cu rafale de vânt de peste 120 de km/h şi grindină de mărimea unei mingi de golf. Peste noapte, mai bine de 15 mii de oameni au rămas fără curent electric şi s-au ales cu maşinile distruse. 

Vezi continuarea: Vreme extremă în Europa. Furtunile deosebit de violente au adus spaima, iar incendiile au făcut ravagii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel